Hava Durumu

Dualı Kuran'lı açılış üniversiteyi karıştırdı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bu yıl mezun olacak öğrencilerin “Kuran’ı Kerim Tilavetli, dualı” alternatif mezuniyet töreni planı Gazi Üniversitesi’ni karıştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2013 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2013 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dualı Kuran'lı açılış üniversiteyi karıştırdı

Öğrenciler rektörlüğe ayrı, dekanlığa ayrı program içeriği yollayınca önce dekanlık ve rektörlük arasında karışıklık yaşandı. Tıp Fakültesi Yöneticileri hakkında inceleme başlatıldı. Sonrasında öğrencilerin hem rektörlük hem dekanlığı yanıltan iki ayrı program sunduğu ortaya çıkınca da öğrenciler hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’nden söz konusu olaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şunlar vurgulandı:
“Üniversitemizde mezuniyet törenleri Dekanlıklar tarafından tertip edilmektedir. Tıp Fakültemizin Mezuniyet Töreni de bu kapsamda 12.06.2013 tarihinde Rektör, Dekan, Öğretim Üyeleri ve Öğrencilerin katılımı ile yapılmıştır. Bununla birlikte bir grup öğrenci kendilerinin organize ettiği bir mezuniyet programı daha düzenlemek istemiş ve bu kapsamda Dekanlığa bir afiş örneği ile başvurmuşlardır. Bu programın içeriği “Açılış Konuşması, Kuran-ı Kerim Tilaveti, Tasavvuf Musikisi, Şiir Dinletisi, Dua ve Kapanış” şeklindedir. Buna ilaveten üç ayrı cami imamının da katılımı belirtilmektedir. Bu programa Dekanlık tarafından her ne kadar onay verilse de içeriğinin Tıp Fakültesi Mezuniyetine uygun olmadığı düşünülerek program iptal edilmiştir. Rektörlüğümüz konudan haberdar olunca Tıp Fakültesi Yöneticileri hakkında inceleme başlatılmasına (soruşturma değil) karar vermiştir.

Diğer yandan sözkonusu mezuniyet programını düzenlemek isteyen öğrencilerin Rektörlüğe ve Dekanlığa farklı içerikli iki program sunarak Üniversitemizi yanıltmaya teşebbüs etmelerinden dolayı bu öğrenciler hakkında da disiplin soruşturması başlatılmıştır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.