Hava Durumu

Duayen gazeteci Sami Kohen hayatını kaybetti

Böbrek yetmezliği nedeniyle kısa süre önce hastaneye kaldırılan duayen gazeteci ve yazar Sami Kohen 93 yaşında yaşamını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2021 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2021 09:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Duayen gazeteci Sami Kohen hayatını kaybetti

Dış siyaset alanındaki yazılarıyla geniş kitlelere ulaşan Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü sahibi gazeteci Sami Kohen böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

SAMİ KOHEN KİMDİR?

Sami Kohen, 1928 yılında İstanbul'da doğdu. Gazeteci Albert Kohen'in oğludur. Sami Kohen babasının 1939-1949 yılları arasında Ladino ve Fransızca dillerinde çıkarttığı "La Boz de Türkiye" (Türkiye'nin Sesi) gazetesini babasının hayatını kaybetmesinin ardından Türkçe olarak önce "Türkiye'nin Sesi" ve sonra "Haftanın Sesi" adları altında yayınladı. Tan, Yeni İstanbul ve İstanbul Ekspres gazetelerinde çalıştı. 1954 yılında Milliyet Gazetesi'ne katıldı. 1960 yılında eşi Mirka ile evlendi. Jale ve Alp adında iki çocuk dünyaya geldi.

Hem Türkiye'de Milliyet gazetesinde hem de ABD'de yayınlanan "Christian Science Monitor" ve New York Times gazetelerinde makaleler yazıyordu. 1954 yılından bu yana aralıksız olarak yazarlık yaptı. Gazetecilik anıları 2007 yılında Özer Yelçe tarafından Sami Kohen Dünyanın Yazısı adı altında bir kitap olarak yayınlanan Sami Kohen Türkiye'de aynı gazete kurumunda en uzun süre hizmet etmiş yazarlardandır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.