Hava Durumu

'Duble yol'a dönüştürme çalışmaları sürüyor

Bursa'daki 411 kilometrelik şehirler arası karayolu ağının 349 kilometresi, son yıllardaki çalışmalarla ''bölünmüş yol'' haline getirildi. Kalan kısmın da ''duble yol''a dönüştürülmesi için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2012 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2012 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Duble yol'a dönüştürme çalışmaları sürüyor
Bursa Valisi Şahabettin Harput, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Cumhuriyet'in 100. yaşına varmadan Bursa'nın yüksek kalitede, güvenli ve diğer taşıma türleriyle uyumlu şehirler arası karayolu ağına sahip olacağını'' söyledi.

Türkiye'de son yıllarda bölünmüş yol yapımına büyük önem verildiğini belirten Harput, şunları kaydetti:

''Bursa sınırları içerisinde yer alan bölünmüş yol çalışmaları için geçen yıl 235 milyon TL harcandı. Bu yıl ise yaklaşık 220 milyon TL'lik kaynak kullanılacak. Bursa, toplam 411 kilometre şehirler arası karayolu ağına sahip ve bugün itibarıyla bu yol ağının yüzde 85'i bölünmüş yol haline getirildi. Halen 38 kilometrelik bölümde bölünmüş yol çalışmaları sürüyor. Geri kalan 24 kilometrelik bölümdeki çalışmalar ise önümüzdeki yıllarda tamamlanacak.''


-Otoyol çalışmaları-


İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'ndaki çalışmaların sürdüğünü, Ankara-Bursa Otoyolu projesinde ise harita çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Harput, ''Ön proje ve mühendislik hizmetleri danışmanlık hizmet alımı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen Ankara-Bursa Otoyolu'nun güzergahı 203 kilometre olacak. Otoyol güzergahı, Ankara-İzmir Otoyolu'ndan ayrıldıktan sonra, Porsuk Çayı havzasında, Beylikova, Alpu, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pazaryeri istikametinde ilerleyerek yapımı tamamlanan Bursa Çevre Otoyolu, Yenişehir Kavşağı'nda sona erecek'' diye konuştu.

Ulaşım projelerini Bursa'nın turizm potansiyelini dikkate alarak hazırladıklarını aktaran Harput, şöyle devam etti:

''21,7 kilometrelik Mudanya-Kurşunlu-Engürücük Yolu'na bu yıl kazma vurulacak. Yine Uludağ ile Bursa arasındaki 23,1 kilometrelik güzergahta çalışmalar devam ediyor. Bir başka önemli turizm bölgemiz olan Oylat'ta ulaşım kalitesini artırıyoruz. Oylat Yolu'nda 9,3 kilometrelik güzergah boyunca kamulaştırma planları tamamlandı ve yolun 6'ncı kilometre ile Oylat'taki tesisler arasında kalan 3 kilometrelik bölümde çalışmalar sürüyor. Yine İzmir Yolu Orhaneli Kavşağı-Doğancı Barajı arasındaki 13 kilometrelik güzergahın tamamı da bölünmüş yol olacak. Bu projenin ihale hazırlık süreci devam ediyor.''

Vali Harput, Bursa'yı çevre illere bağlayan devlet yollarında bakım, onarım ve asfalt çalışmalarının sürdüğünü anlatarak, şu bilgileri verdi:

''Bu çerçevede Karacabey-Susurluk-Balıkesir ve Bursa-Karacabey kara yollarında çalışmalar devam ediyor. Bursa-Karacabey Yolu'nda çalışmalara ek olarak ihalesi kısa süre önce yapılan 5 ayrı köprülü kavşak inşa edilecek. İrfaniye, Başköy, Deri Sanayi, Gölkıyı ve Seyran köprülü kavşakları, güzergahtaki ulaşım kalitesini artıracak.''


Samanlı Bağlantı Yolu 2013'te hizmete açılacak


Geçtiğimiz yıl kazma vurulan 6,3 kilometre uzunluğundaki Samanlı Bağlantı Yolu'nda bugüne kadar zemin iyileştirmesinin yanı sıra köprülerin fore kazık ve kenar ayaklarında çalışılma yapıldığını anlatan Vali Harput, ''Bu yıl öncelikle zemin iyileştirmeleri ve toprak işleri özellikle de dolgular tamamlanacak ve sanat yapıları bitirilecek. Üst yapı, peyzaj ve trafik güvenlik gibi diğer başlıklardaki çalışmalar da 2013 yılında tamamlanacak ve böylece Samanlı Bağlantı Yolu hizmete açılacak'' ifadesini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.