Hava Durumu

Dünden bugüne Bursa İtfaiyesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Dünden Bugüne Bursa İtfaiyesi" konulu sergi, teşkilatın 89 yıllık tarihini gözler önüne serdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2012 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2012 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünden bugüne Bursa İtfaiyesi

İtfaiye teşkilatının 89. kuruluş yıldönümü dolayısıyla 'İtfaiye Haftası' boyunca Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde açılan sergide, itfaiye teşkilatının gelişim süreci vatandaşlara tanıtıldı. Sergide itfaiye teşkilatının kuruluşundan bugüne kadar kullanılan tulumba, tulumbacı fenerleri eski hortumlar, lanslar, solunum cihazları, tulumbacı kıyafetleri, eski döneme ait vukuat kayıt defterleriyle bugün de kullanılan duman tahliye makinesi, seyyar köpük makinesi, baca temizleme makinesi, dalgıç su çekme pompası, arama kurtarma cihazları, dağcı ve cankurtaran kıyafet ve malzemeleri, yeni temiz hava solunum cihazları, yeni hortumlar ve otomatik söndürme lansları ve diğer teknolojik gereçler teşhir edildi.

Bursa'ya hizmet eden bütün itfaiyecilerle sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği sergiyi Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak da gezdi. Teşkilatın çalışmalarının yer aldığı fotoğraflarla araç ve gereçler hakkında Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan'dan bilgi alan Şenocak, itfaiye ile ilgili haber kupürlerinin de bulunduğu serginin teşkilatın çalışmalarını kamuoyuna duyurması bakımından önem taşıdığını söyledi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.