Hava Durumu

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Bursa Şube Başkanı Alihan: Topraklarımızdan çıkın gidin!

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 100 yıldır devam eden, ancak Sovyetler dağıldıktan sonra yeniden ortaya çıkan ve 26 yıldır çözüm bekleyen Dağlık Karabağ Sorunu, 27 Eylül'de yeniden başlayan çatışmalarla gündeme geldi. Türkiye'den de tepkiler çığ gibi büyürken bir tepkide Dünya Ahıska Türkleri Birliği Bursa Şubesi'nden geldi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2020 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2020 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünya Ahıska Türkleri Birliği Bursa Şube Başkanı Alihan: Topraklarımızdan çıkın gidin!

HABER | Merve ÖZDEMİR

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Bursa Şube Başkanı Paşa Alihan Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaşı değerlendirdi. 30 yıldır Azerbaycan'ın başında büyük bir külfet olduğunu söyleyen Alihan, en son yapılan ateşkese Ermenistan'ın riayet etmemsini de bir samimiyetsizlik olarak değerlendirdi. Alihan, "Başımızda büyük bir külfet var desek yanlış söylememiş oluruz.30 senedir devam ediyor.30 sene içerisinde defalarca kez ateşkes oldu. Dün yine bir ateşkes oldu. Biz Çanakkale ruhunu yaşayan insanlarız. Biz insanı öldürmeyiz onlar gibi. Dedik ki ateşkes ilan edelim cephedeki her iki tarafın ölen ve yaralılarını oldukları yerden alalım. Biz bunu 1915'te de yaptık. Ama maalesef ateşkesten 1 saat sonra yine ateş püskürttüler. Hiçbir alakası olmayan bir bölge ve o insanlar evlerinde oturuyorlar. İşte Ermenistan'ın gerçek yüzünü görüyorsunuz. Biz her taraftan olumlu anlamda yaklaşıyoruz diyoruz ki bizim evimize girdiniz 30 sene yaşadınız, yaşadığınız yetmedi çocuklarımızı öldürdünüz, o yetmedi soykırım yaptınız artık çıkın gidin topraklarınıza. Bugün Türkiye'de 70 bin Ermeni yaşıyorsa, Bakü'de 30 bin Ermeni yaşıyorsa biz onlara bir şey diyor muyuz? Ama Ermenistan'da başka millet bulamazsınız." dedi.

"Biz gücümüzü gösteririz size"

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Bursa Şube Başkanı Paşa Alihan, Ermenilerin işgal ettikleri topraklardan artık çıkıp gitmelerini istediklerini söylerken, "Çıkın topraklarımızdan gidin yeni bir hayata başlayın.Biz buradan Dünya Ahıska Türkleri Birliği olarak 880 tane başvuru yaptık. 3 tane şehidimiz var. Rus bir arkadaşımızda şehit oldu. Yalan söyleyip Dünyayı kandırdılar ama artık şimdi yalanları ortaya çıkıyor. Kendi milletinize acıyın. Biz gücümüzü gösteririz size. Ya bizimle insan gibi yaşayacaksınız ya da toprağın altına gireceksiniz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.