Hava Durumu

Dünya Bankası'nda salgın alarmı

Koronavirüsün ekonomiye etkilerini ele alan Dünya Bankası Başkanı David Malpass çok önemli açıklamalarda bulundu. Malpass, "60 milyon insan yoksulluk sınırı altında kalacak" dedi. Salgınla mücadele kapsamında gelişmekte olan 100 ülkeye acil durum desteği sağlandığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2020 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2020 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünya Bankası'nda salgın alarmı

"60 MİLYON İNSAN YOKSULLUK SINIRI ALTINDA KALACAK"

Dünya Bankası Başkanı David Malpass uyardı. Koronavirüs salgını nedeniyle 60 milyon insan yoksulluk sınırı altında kalacak.

"SALGIN YOKSULLUĞA KARŞI İLERLEMEYE ZARAR VEREBİLİR"

Koronavirüsün ekonomiye etkisini ele alan Malpass yaptığı açıklamada, "Salgın ve gelişmiş ülkelerdeki ekonomik faaliyetin durması, 60 milyon insanı aşırı yoksulluğa itebilir ve yoksulluğun azaltılmasına yönelik bu zamana kadar kaydedilen ilerlemenin çoğuna zarar verebilir" ifadelerini kullandı.

"KÜRESEL EKONOMİK BÜYÜME %5 ORANINDA KÜÇÜLEBİLİR"

Dünya Bankası Başkanı Malpass, ülkeler pandemiyle uğraşırken küresel ekonomik büyümenin de yüzde 5 oranında küçülmesini beklediğini açıkladı.

GELİŞMEKTE OLAN 100 ÜLKEYE ACİL DURUM DESTEĞİ

Dünya Bankası'nın 100 ülkede acil durum operasyonlarını hayata geçirmek için hızlı ve kararlı bir şekilde hareket ettiğinin altını çizen Malpass, bankanın koronavirüsle mücadele kapsamında gelişmekte olan 100 ülkeye acil durum desteği sağladığını duyurdu.

David Malpass, koronavirüs salgınıyla mücadelelerini finanse etmek için yoksul ülkelerin borç ödemelerinin askıya alınmasının önemli olduğunu vurguladı. Hükümetlerin, mali taahhütlerinin şeffaflığını önemli ölçüde artırmak için hızlı bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini söyledi. Bu durumun yatırım ortamına olan güveni artırarak gelecekteki yatırımları teşvik edeceğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.