Hava Durumu

Dünya bir yana Bursa bir yana

Bursaspor'un teknik patronu Yeşil Beyazlı kulüple 2 yıl daha mukavelesi olduğunu, iki ciddi teklife rağmen bir yere de gitmeye niyetinin olmadığını söyledi. "Ozan İpek kalacak, Veysel Sarı ve Ferhat Kiraz'la ilgileniyoruz, Ömer'in sözleşmesi uzatılacak" diyen genç çalıştırıcı, Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy'a birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2012 06:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2012 06:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünya bir yana Bursa bir yana

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam Bursa Hakimiyet'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son günlerde hakkında sıkça Beşiktaş'a teknik direktör olacağı yönünde haberler ortaya atılan genç çalıştırıcı verdiği özel demeçte adeta gündem yarattı. Sağlam, Bursaspor'da iki yıl daha mukavelesi olduğunu hatırlatarak, "Bursaspor'da mutluyum. Bir yere de gitmeye niyetim yok. Burada 3.5 yıl süresince ortaya koyduğumuz başarıları bugüne kadar hiçbir Anadolu kulübü gerçekleştiremedi. Bu bir istikrarın göstergesi. Biz istikrarlı bir takımız. Bu durum bizi umutlandırıyor. Daha fazla beklentimiz var" diye konuştu.


RUSYA VE İRAN'DAN TEKLİF
Bursa kentinde yaşamaktan ve Bursaspor'u çalıştırmaktan büyük mutluluk duyduğunun altını çizen Ertuğrul Sağlam Beşiktaş'ın kendisine teklif yapmadığını ancak sürpriz iki teklif aldığını belirtti. Genç teknik adam, "Beşiktaş'ta sekiz yılım geçti. Şimdi teknik direktör konusunu konuşuyorlar fakat bana gelen bir teklif yok. Bu haberler gerçeği yansıtmıyor. Bursaspor'u çalıştırdığım süreçte yurtdışından iki teklif aldım. Bunları geri çevirdim. Tüm enerjimi Bursaspor'a harcamak istiyorum. Bursaspor'da birçok ilki başardım. Bundan sonra da başarmak için mesai harcayacağım" dedi. Sağlam'ın İran Milli Takımı ve Rusya birinci lig ekiplerinden Rubin Kazan'dan teklif aldığı öğrenildi.

Aynı ekiple devam
Ertuğrul Sağlam sözleşmeleri 31 Mayıs'ta sona erecek yardımcılarıyla ilgili de görüş belirtti. Geçen dönemde kendisinin mukavele uzatmasına karşın teknik ekibinin sözleşme bitiş tarihleri aynı kalan genç çalıştırıcı, "O dönemde bir tek ben sözleşme uzatmıştım. Ama biz bir ekibiz. Teknik ekibimle bir sorun yok. İki gün sonra sözleşmeleri bitecek ama yine uzatılacak" ifadelerini kullandı.

Ozan’ı kazanmalıyız
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam Ozan İpek konusuna da açıklık getirdi. Başarılı çalıştırıcı deneyimli futbolcunun şu an için bir yere gitmeyeceğini söyledi. Sağlam, "Ozan'ı bırakmayacağız. Bizim için önemli bir oyuncu. Yaşanmış birtakım sıkıntılar olabilir. Ama bu sorunlar onu kaybetmemizi gerektirmez. Ozan çok karakterli biri. Bursaspor'a gelecekte de faydalı olacaktır. Fakat bunları söylerken şöyle bir durum da gerçekleşebilir. Kendisiyle ilgili kulübün menfaatini gerektirecek bir talibi olur ve reddedemeyeceğimiz bir durum ortaya çıkarsa o zaman daha farklı konuşabiliriz" şeklinde görüş belirtti.

Gençler geleceğimiz
Bursaspor'un altyapısıyla Türkiye'de örnek teşkil ettiğini belirten Ertuğrul Sağlam altyapı antrenörleriyle görüştükten sonra U-17 ve A2 takımdan 7 oyuncuyu kadroya dahil edeceklerini söyledi. Sağlam "bu gençler bizim için çok değerli. Onları kazanacağız. Kendimize hedef koyarken Bursaspor'un da geleceğini düşünmek zorundayız. İşte bu gençler bizim geleceğimiz. Bu sezon onlardan çok daha fazla faydalanacağız. Bu kolay bir iş değil. Camiamızdan bu gençlerin kazanılması için destek ve iyi niyet bekliyorum" şeklinde konuştu.

Ferhat ve Veysel’le ilgileniyoruz
Ertuğrul Sağlam transfer politikaları ve ilgilendikleri oyuncular hakkında da bilgi verdi. Sağlam, "Kadrodaki yabancı oyuncu sayımızın fazlalığı nedeniyle yabancı transferini pek düşünmüyoruz. Az ama öz transfer yapacağı. Ferhat Kiraz ve Veysel Sarı ile ilgileniyoruz. İki oyuncunun da mukavelesi devam ediyor. Ferhat için Boluspor'la temas kurduk. Veysel için bir girişimimiz olmadı. Üç yabancı futbolcumuzdan kendilerine kulüp bulmalarını istedik. Kadromuzdaki bazı oyuncularla da yollarımızı ayıracağız. Ama ağırlıklı olarak kiralık olarak göndermeyi planlıyoruz. Amacımız onları kaybetmek değil, kazanmak" dedi.


Ömer bizimle olacak
Sözleşmesi iki gün sonra bitecek kaptan Ömer Erdoğan'la ilgili de görüş belirten Ertuğrul Sağlam kaptanın önümüzdeki yıl da takımda kalacağı müjdesini verdi. Başkan İbrahim Yazıcı ile bu konuda görüştüklerini vurgulayan Ertuğrul Sağlam, "Ömer bizim için çok önemli bir değer. Kalmaması için hiçbir neden yok. Özverisi ve tecrübesiyle gençlere örnek oluyor. Bizim oyun kurgumuzda önemli bir rol üstleniyor. Önümüzdeki yıl da kendisinden faydalanacağız. Onun kalması sembolik bir anlam taşımayacak. Ömer yine çıkacak ve mücadelesini sahaya yansıtacak. Onunla sözleşme yenilerken de maddi açıdan bir kayıp yaşamaması için özen göstereceğiz" sözleriyle kaptana sahip çıktı.

Kongrede resim ortada
Ertuğrul Sağlam Bursa Hakimiyet'e verdiği özel demeçte bugün başlayacak kongre sürecine de değindi. Başarılı teknik adam, "Kongreyle ilgili resim ortada. Durum gösteriyor ki İbrahim Yazıcı bu dönem de devam edecek. Doğrusu da bu zaten" dedi.


Haber: Süha GÜRSOY



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.