Hava Durumu

Dünya liderlerinden darbe girişimine tepkiler

ABD Başkanı Obama ve Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'de yaşanan askeri darbe girişimiyle ilgili açıklamada bulundu

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünya liderlerinden darbe girişimine tepkiler
ABD Başkanı Barack Obama Türkiye'de darbeci askerlerin gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi ile ilgili açıklama yaptı.
Obama, Türkiye'de yaşanan askeri darbe girişimi ile ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye'de seçilmiş hükümet desteklenmelidir" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert de Twitter hesabında yaptığı açıklamada, Almanya'nın Türkiye'de seçilmiş hükümetin yanında olduğunu bildirdi.

Sözcü, Angela Merkel'in Türkiye'deki darbe girişimi ile ilgili Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel ile irtibat halinde olduğunu aktardı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ise mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşerek, seçilmiş hükümetin yanında oldukları mesajını verdi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Yunanistan'ın Türkiye'nin yanında yer aldığını belirtti.
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Çipras, "Türkiye'deki gelişmeleri yakından izleyen Yunan hükümeti ve halkı, güçlü bir şekilde demokrasi ve anayasal düzeni destekliyor." ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.