Hava Durumu

Dünya'nın en kalabalık ülkesinde sokağa çıkma yasağı!

Dünyanın en fazla nüfusa sahip ikinci ülkesi olan Hindistan'da, Başbakan Narendra Modi, yeni tip koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla ülke genelinde vatandaşların 21 gün boyunca evlerinden dışarı çıkmalarının yasaklandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2020 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2020 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünya'nın en kalabalık ülkesinde sokağa çıkma yasağı!

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla ülke genelinde vatandaşların 21 gün boyunca evlerinden dışarı çıkmalarının yasaklandığını açıkladı.

3 HAFTA BOYUNCA YASAK

Hint basınındaki haberlere göre, Modi, Kovid-19 salgınına ilişkin yaptığı açıklamada, Hindistan ve Hindistanlıları korumak için gece yarısından itibaren 3 hafta boyunca vatandaşların evlerinden dışarı çıkmalarının yasak olduğunu belirtti.

2 MİLYAR DOLAR AYRILDI

Sosyal mesafeyi korumanın güvende kalmada ve virüsü durdurmada tek seçenek olduğunun altını çizen Modi, halktan birbirlerinden uzak durmalarını istedi. Modi, merkezi hükümet ve eyaletlerin, temel ihtiyaçları sağlama konusunda birlikte çalıştığını ve sağlık sektörünün altyapısının güçlendirilmesi için 2 milyar dolar ayrıldığını ifade etti.

Öte yandan 1.3 milyar insanın sokağa çıkması yasaklanan Hindistan'da Kovid-19 sebebiyle şu ana dek 10 kişi yaşamını yitirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.