Hava Durumu

Dünya Sağlık Örgütü aşı için bekledikleri tarihi açıkladı!

Dünya Sağlık Örgütü corona virüsüne karşı geliştirilecek ilk aşının 2021'de piyasaya çıkmasını beklediklerini açıkladı. ABD ise denemeleri süren aşının hazır olması halinde 100 milyon doz alacaklarını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2020 21:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2020 21:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünya Sağlık Örgütü aşı için bekledikleri tarihi açıkladı!

Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Dr. Mike Ryan, Covid-19'a karşı geliştirilen aşıların ilkinin 2021 yılının ilk aylarında piyasaya çıkmasını beklediklerini ifade etti.

Araştırmacıların çok iyi gelişmeleri duyurduklarını belirten Ryan, son yapılan klinik deneylerden umutlu olduğunu belirtti.

100 MİLYON DOZ SATIN ALACAKLAR

ABD'li sağlık yetkilileri, ilaç devi Pfizer ve biyoteknoloji firması BioNTech ile, geliştirdikleri corona virüsü aşısının kullanım onayı alması halinde, 100 milyon doz satın almak için sözleşme imzaladı.

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, onay halinde üretimin Aralık 2020'de başlayacağını ve üretimin başlamasının ardından ABD'nin 500 milyon doz daha aşı alabileceğini belirttti.

Amerikan Sağlık Bakanlığı, aşının ülkede yaşayan herkese bedava yapılacağını, ancak sağlık sigortalarından para istenebileceğini açıkladı.

Pfizer ve BioNTech'in test ettiği aşı iki doz yapılıyor, dolayısıyla 100 milyon dozluk aşı 50 milyon kişiye yeterli olacak.

BBC'deki bilgilere göre, ABD yönetimi Mayıs ayında da Oxford Üniversitesi'nin AstraZeneca'yla birlikte geliştirdiği aşıdan 300 milyon doz alabilmek için 1,2 milyar dolar taahhüt etmişti.

Her iki aşı da henüz onay almadı, ancak klinik deneylerden olumlu sonuçlar elde edildiği belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.