Hava Durumu

Dünya şokta: Lübnan'da yakıt stoku tükenmek üzere

Lübnan'da uzun kuyrukların oluştuğu benzin istasyonlarından gelen fotoğraflar adeta herkesi şakına düşürdü. Benzin alabilmek için bekleyen araçların oluşturduğu bu kuyruklar adeta 'akaryakıtın tümüyle tükenmek üzere' olduğunu uyarısının kanıtı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2021 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2021 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünya şokta: Lübnan'da yakıt stoku tükenmek üzere

Lübnan'da Yakıt Dağıtım Şirketleri Temsilcisi Fadi Ebu Şakra, yerel basına yaptığı açıklamada, stoklarda ciddi düşüş olduğunu belirterek, benzin istasyonlarında tümüyle pompaların kapanmaması için ivedilikle harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Halihazırda ülkedeki tüm benzin istasyonlarının mevcut stoklarını kullandığını aktaran Ebu Şakra, "Yakıtın tümüyle bitmesine çok yaklaştık." uyarısında bulundu.

Bunun ertelenmeye gelmeyecek bir mesele olduğunu vurgulayan Ebu Şakra, ilgili makamlarla iletişimlerini sürdürdüklerini ifade etti.

DEVLETİN SÜBVANSE ETTİĞİ YAKIT YASA DIŞI YOLLARLA SURİYE'YE GİDİYOR

Son 30 yılın en büyük ekonomik krizinin yaşandığı Lübnan'da devlet, günlük olarak tüketilen 12 milyon litre civarındaki akaryakıtı Merkez Bankası üzerinden yüzde 85 sübvanse ediyor.

Lübnan Enerji Bakanı Rimun Gacar, nisan ayında yaptığı açıklamada, fiyat farkı nedeniyle benzinin yasa dışı yollarla Lübnan'dan Suriye'ye götürüldüğünü belirtmişti.

Ekonomi uzmanları da Lübnan Merkez Bankası sübvansiyonu sürdüğü sürece Lübnan-Suriye sınırındaki akaryakıt kaçakçılığının durmayacağına dikkat çekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.