Hava Durumu

Dünya Türk baklavasına bayıldı

Dünya Türk tatlılarının tadına bayıldı. Baklavacı Nejat Güllü, 2012 yılında ABD, Belçika, Almanya ve Suudi Arabistan’da şube açmayı planladıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2012 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2012 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünya Türk baklavasına bayıldı


Baklavacı Nejat Güllü, Güllüoğlu Baklava’nın yatırımlarını anlattı. Güllüoğlu, ayrıca 2012 yılında yapacağı yatırımları da açıkladı. Nejat Güllü, Şanlıurfa’da yaklaşık 5 milyon TL değerinde yatırımla hayata geçireceği, baklavaya kokusunu ve tadını veren Urfa sadeyağın yanı sıra beyaz peynir, yoğurt, kaşar peyniri, örgü peyniri gibi ürünleri piyasaya süreceği süt işleme tesisi için düğmeye bastıklarını ifade etti. Güllü, “Güllüoğlu lezzetinin en önemli farkı 1,5 asırlık tecrübenin yanı sıra üretimde kullandığımız tamamen doğal ve özgün hammaddelerden kaynaklanıyor. Baklavaya kokusunu ve tadını veren Urfa sadeyağını artık kendimiz üreteceğiz” dedi.


Şanlıurfa’da yaklaşık 5 milyon TL değerinde yatırım yapacak olan Güllü, AB normlarında süt işleme tesisi kuracaklarını dile getirdi. 15 Haziran’da imzaları atılan ve iki dönümü kapalı olmak üzere 5 dönümlük arazi üzerine kurulacak tesiste, Urfa sadeyağın yanı sıra beyaz peynir, kaşar peyniri, örgü peyniri, Urfa peyniri ve ayran gibi ürünler de üreteceklerini söyleyen Güllü, bölgede hayvancılığı canlandıracak bu projenin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından organize edilen, “Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı - IPARD” (Instrument for Pre-Accession Assistance-IPA)’ın yüzde 50 oranında hibe desteği desteğiyle erçekleşeceğini vurguladı.

 

DÜNYA TÜRK BAKLAVASININ TADINA BAKIYOR
Yurt içinde 17, yurt dışında 7 mağaza ile hizmet veren Güllüoğlu’nun İstanbul, Bursa, Gebze, İzmit ve Malatya’da tamamı kendine ait olan şubelerinin olduğunu kaydeden Güllü, yurtdışında ise ABD’de Manhattan, Brighton Beach, Astoria, New Jersey, Kaliforniya’da Los Angeles, Hollanda’da Amsterdam ve Libya’da Trablusgarp’ta geleneksel tatları dünya ile buluşturduklarını kaydetti. Önümüzdeki dönemde yurt dışı yatırımlarına daha da ağırlık vereceklerini anlatan Güllü, “Güllüoğlu olarak, özgün lezzetlerimizle yurt dışında yayılmaya ve şubeleşmeye çok önem veriyoruz. Çok yakın zamanda yurtiçinde Ankara’da iki şube; yurtdışında ise Almanya Düsseldorf’da, Belçika Brüksel’de, ABD’de Florida Eyaleti’nin Miami kentinde ve Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde olmak üzere toplamda 6 yeni şube daha açacağız. Bir Arap prens baklavamızın tadına baktığında Riyad’ta şube açmamızı istedi. Araplar Türk tatlılarını çok seviyor. Biz de buraya şube açmayı uygun gördük. 2015 yılı sonunda yurtiçinde 25, Amerika’da 50, Avrupa’nın önemli başkentlerinde toplamda 15 şubeye, Arap ülkelerinde ise 10 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.


Güllü, 2015 yılında ise yurt içinde 100 şube sayısına ulaşmayı hedeflediğini vurguladı. 

 

İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.