Hava Durumu

Durdurun şu topu!

Kalite olarak birbirlerine yakın takımlar arasındaki maçlarda duran top setlerinin ne kadar etkili olduğunu yeniden aklımıza kazıyan bu haftaya derbi sonrası yaşanan olaylar ve Tamer Tuna ile Mesut Bakkal'ın kulüplerinden gönderilmesi damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2018 08:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2018 08:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Durdurun şu topu!

HABER I Samet ZİNCİROĞULLARI

Geçtiğimiz hafta birer gün arayla ligimizde özel maçlar vardı. G.Saray-F.Bahçe, Başakşehir-Beşiktaş ve Trabzonspor-Bursaspor. Uzun zamandır futbol anlamda bir şeyler konuşabileceğimiz derbi maçının sonunda yaşanan olaylar yine hevesimizi kursağımızda bırakırken, Başakşehir-Beşiktaş maçında iki takımın yaş ortalamasının fazlalığı temposuz futbolu, Trabzon'da ise genç ve dinamik ekiplerin maçların son 20 dakikalarında oyuna ne kadar etki edebildiğini gördük. Bu karşılaşmalar artık futbolda birbirlerine yakın kalitede takımlar arasında oynanan maçlarda duran top ve duran top devamı pozisyonların ne kadar önemli olduğu bize yine gösterdi. Bu 3 maçta atılan toplam 7 golün 5'i bu şekilde gelişti. Geçtiğimiz aylarda Tofaş Basketbol Takımının toplam 95 hücum ve savunma seti olduğunu okumuştum. Modern futbolda da bunu duran top setleri üzerinden çalışan takımlar yakın vadede başarıya ulaşacak. Zaten Avrupa'da A.Madrid bunu yıllardır bize en iyi şekilde gösteriyor.

TABELADA HEP O VAR

Maçlarda bazen 1 puana üzülürsünüz. Ama aldığınız o bir puan ligin son haftalarda zirvede veya tepede sizin işinize gelir. İşte Bursaspor'un Trabzon deplasmanında aldığı 1 puan ekstra puan oldu. Aytaç Kara ve Badji'nin toplamda 134 isabetli pas yapması ikinci yarıdaki topa olan hakimiyetinin sebebiydi. Saivet'in sakatlıktan güçlü dönmesi ve Fransa'daki dönemlerinden esintiler sunması formda olduğu zaman Bursaspor'a nasıl güç katabileceğini gösterdi. Lima belki maç içerisinde çok gözükmüyor ama kritik ve tabelayı değiştiren anlarda hep o var. Bu hafta Bursaspor için eşik atlama maçı olacak. Eğer Kasımpaşa önünde galibiyet alınırsa sezonun geri kalanı için yeni hedefler konulabilir.

Geçtiğimiz haftanın öne çıkanları takımları Ankaragücü ve Antalyaspor. 11 hafta sonuna bu iki ekipte kalitelerini aşan işler yapıyor. Ankaragücü adına Kubilay'ın gol atması önemliydi. Cenk Tosun'dan sonra bir santrfor krizine gireceği garanti olan futbolumuzun Kubilay ve muadillerine ihtiyacı var. Göztepe'ye değinmeden geçmez. iyi iç saha performansları sergileyemeye devam ediyorlar. Bu hafta Tamer Tuna ve Mesut Bakkal'ın istifasıyla ligimiz yine bildiğini okudu. Alanya, Sivas, Ç.Rize ve BB Erzurum gibi kulüplerin asıl problemi teknik adam değil kadro kalitesi. Benden söylemesi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.