Hava Durumu

Duruşmaya katılmadı

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, birinci 'Ergenekon' davası ile ikinci 'Ergenekon' davalarının birleştirildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2012 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2012 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Duruşmaya katılmadı
'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' ve birinci 'Ergenekon' davalarının ikinci 'Ergenekon' davasıyla birleştirilmesinin ardından eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu 61'i tutuklu 256 sanıklı davaya bugün devam ediliyor.


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmaya CHP Milletvekili Mustafa Balbay, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekiliİbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 42 tutuklu sanık katıldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekliOrgeneral Hurşit Tolon, emekli Albay Dursun Çiçek, CHP Zonguldak Milletvekili ve Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz veSedat Peker'in de aralarında bulunduğu 11 tutuklu sanık ile 16 duruşmadan men cezası verilen tutuklu sanıklar ise duruşmaya katılmadı.


Duruşma öncesi tutuklu sanıklardan Tuncay Özkan, kendisine selam veren izleyicilere, "Bizler burada çok iyiyiz. Bizi merak etmeyin. Biz kendimize iyi bakıyoruz. Siz daha önemlisiniz. Siz kendinize çok iyi bakın. Memlekete dikkat edin. Biz, Cumhuriyet'in karşısında olanların karşısında olmaya devam edeceğiz. Bütün kararlılığımızla içeride bile olsak mücadelemize devam edeceğiz. Manisa'dan İzmir'den gelenler var. Manisa, İzmir, Hakkari, Silivri, mücadelemiz yurdun her yerinde devam ediyor" dedi.


Tutuklu sanıklardan CHP Milletvekili Mustafa Balbay ise işin kolay kısmının kendilerinde, zor kısmının ise bekleyenlerde olduğunu ifade ederek, "İşin kolay kısmı bizde, zor kısmı sizde. Bütün mesele kimsenin bilmediği gibi beklemeyi bilmektir. Bir ricam var. Bu yaz tatil yok. 3 bin kadar mektup geldi. Çok duygulandım. O mektupları okuyunca anladım ki Anadolu'da bu köz oldukça kimse bizi yıkamaz. Kimseden tek başına bir şey istemiyorum" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, birinci 'Ergenekon' davası ile ikinci 'Ergenekon' davalarının birleştirildiğini söyledi. Özese, mahkemenin disiplin ve düzenine ilişkin iki ara karar aldıklarını da ifade ederek, "Duruşma devam ederken sanıkların salondan izinsiz ayrılması yasaklanmıştır. Ayrıca sanıklar ve izleyicilerin arasında not, CD, flaş bellek alışverişi de yasaklanmıştır. Aksi durumda hukuki işlem yapılacaktır" dedi.

Özese, duruşmanın tutuklu sanıkların savunmasıyla devam edeceğini belirtirken, bazı sanık avukatları ise birleştirme kararına karşı konuşmak istediklerini ifade etti. Mahkeme Başkanı Özese ise birleştirme kararının esasa ilişkin olduğunu belirterek, bu konuda temyiz hakları bulunduğunu, bu konuda itiraz varsa yazılı dilekçe ile başvurulabileceklerini dile getirdi.

Duruşmada daha sonra, bir önceki celsede savunması yarım kalan tutuksuz sanık Hüseyin Vural Vural, savunmasına kaldığı yerden devam etti.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.