Hava Durumu

Dürüst adamsan açık çek verdim

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon ve Balyoz gibi davalarla ilgili yeniden yargılama konusunda hükümete güvenmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Başbakan'a seslenerek "Sana inanmıyorum. Dürüst adam değilsin. Dürüst adamsan, açık çek verdim. Kanun teklifi de vereceğiz. Gel bu rezalete son verelim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2014 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2014 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dürüst adamsan açık çek verdim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Macunköy'de yapılan Teoman Öztürk Öğrencievi ve Sosyal Tesisi'nin açılış törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bize komplo kuruldu diyorlar. bir ayakkabı çetesi olduğu kesin. Senin atadığın banka müdürünün evinden çıkmadı mı? Çete varsa toplarsın Bakanlar Kurulu’nu çeteyi görürsün. Dört bakan istifa etmiş, bir bakan da ‘asıl istifa etmesi gereken sensin’ diyor. 11 yıldır bu ülkeyi çeteler yönetiyor senin haber yok. Bu hükümetin Cumhuriyet tarihinde birçok ilkleri vardır. Birisi de şu; hiçbir başbakan yolsuzluk ve rüşveti savunmadı. İlk defa Recep Tayyip Erdoğan yolsuzluk yapanları ve rüşvet alanları savunmuştur. Belki de dünya tarihinde ilk kez. Bir ülkenin başbakanı bu hale gelmemeli. Oğlu ailesiyle beraber vakıf kurmuş. ‘Bu vakıf öğrencilere bursa verecek’ diyor. Bizim derdimiz burs vermesi değil. O paralar vakfa nereden geliyor.

Dün İstanbul’da toplantı yapmışlar, konu mankeni olarak da gazetecileri çağırmışlar. ‘Paralel devlet var’ diyor. Bir gazeteci çıkıp ‘banka müdürünün evinde ayakkabı kutularının içinde o paraların ne işi var’ diye sormuyor. Yine madem çeteler var neden 4 bakan istifa etti diye sormuyor. O yüzden konu mankeni diyorum.

'Efendim geçmişte Ergenekon ve Balyoz'da haksızlıklar oldu. Biz yeni uyandık' diyor. Gündem değiştirmek istiyor. Senin aklın yeni mi başına geldi. Defalarca söyledik. Savunma hakkını ihlal ediyorsun, sahte deliller üretiliyor dedik. Döndü bize dedi ki; 'siz darbecisiniz, Ergenekoncusunuz. Şimdi sen de mi darbeci ve Ergenekoncu oldun? Ben sana inanmıyorum. Dürüst adam değilsin. Dürüst adamsan, açık çek verdim. Kanun teklifi de vereceğiz. Gel bu rezalete son verelim."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.