Hava Durumu

Düşen helikopterde yaralı askerleri kurtaran köylü o anları anlattı!

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde askeri helikopterin düştüğü olayın tanığı Çekmece köyü sakini Davut Bikeç yaralı askerleri nasıl kurtardığını anlattı. Bikeç, "Karları ellerimle kazıp bir askeri çıkardım, sonra öbür askere yöneldim ceketimi çıkarıp üstüme attım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2021 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2021 21:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Düşen helikopterde yaralı askerleri kurtaran köylü o anları anlattı!

Bitlis'in Tatvan kırsalında kaza kırıma uğrayan askeri helikopterde bulunan 10 askerimiz şehit oldu, 4 askerimiz yaralandı. Kaza haberi üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, Tatvan'a bağlı Çekmece köyü sakinleri, kırsal alanda kaza kırıma uğrayan helikopterdeki yaralı askerlerin yardımına koştu.

'BÖLGEYE GİTTİĞİMİZDE ŞEHİTLERİMİZ VARDI, YARALILARA YARDIM ETTİM'

Bingöl'den Tatvan ilçesine gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 9 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesinde tedaviye alındı. Kazanın meydana geldiği bölgeye yaklaşık 800 metre uzaklıktaki Çekmece köyünden vatandaşlar, bölgeye giderek yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Kaza yerine ilk ulaşan köylü, bölgede 2 gündür yoğun kar yağışı ve kaza anında sis olduğunu belirtti. Yaralılara ilk müdahaleyi yaptığını belirten köylülerden Davut Bikeç, şunları söyledi:

"Olay takriben 14.30 sıralarında oldu. Biz farkına varamadık, motor sesi gibi sanki motor arızası gibi helikopterden bir ses geliyordu. Sonra çocuklarım, 'Baba galiba helikopter düşmüş' dedi. Hemen olay yerine intikal ettik. Gittiğimizde şehitlerimiz vardı. 4 kişi sağdı. Hemen 2 kişiye yöneldim ben 2'si yan yana duruyordu. Birisinin ağzında kar vardı. Karı temizledim, nefes alması için 'İyi misin ağabey?' dedim. Biraz nefes aldı ardından 'İyiyim' dedi. Ondan sonra öbür askere yöneldim. Üzerimdeki ceketi çıkarıp, onun üzerine attım. Birisinin kolu sıkışmıştı, kolunu çıkardım. Üzgünüz, keşke olmasaydı."

"ELLERİMLE KARI KAZIP, BİR ASKERİ ÇIKARDIM"

Olay sırasında bir motor sesi duyduğunu ancak ne olduğunu anlayamadıklarını belirten Bikeç, şöyle konuştu"

"Sonra çocuklarımız gelerek helikopterin düştüğünü söyledi. Olay yerine gittiğimizde şehitler vardı. Çok üzgünüm. 4 yaralı vardı. Birinin yanına gittim Helikopterin altındaydı. Ağzı karla dolmuştu. Karı temizleyerek nefes almasını sağladım. İyi olup olmadığını sordum. Ellerimle karı kazarak çıkmasını sağladım. Kendine geldi 'İyiyim' dedi. Sonra kırık olabileceğini söyleyerek kıpırdamamasını istedim."

"YARALI ASKERİN ÜZERİNE ÇEKETİMİ ÖRTTÜM"

Daha sonra diğer yaralının yanına gittiğini aktaran Bikeç, "Ceketimi çıkararak üşümemesi için üzerine serdim. Kolu sıkışmıştı. Onu bulunduğu yerden çıkardık. Sonra sağlık ekipleri geldi. İki yaralıyı kendi çabalarımızla kurtardık." dedi.

10 ASKER ŞEHİT OLDU

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi helikopterle saat 14.25'te irtibat kesildi. Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışması başlatıldı. Çalışma neticesinde helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edildi. Olay yerinde helikopterde bulunan 9 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Daha sonra hastaneye kaldırılan 4 yaralıdan bir asker daha şehit oldu ve şehit sayısı 10'a yükseldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.