Hava Durumu

Duterte korona aşısını neresinden vurduracağını açıkladı!

Bazen ilginç bazen sert açıklamalarıyla adından sıkça söz ettiren Filipinler lideri Duterte, herkes gibi kolundan değil k**ından aşılanmak istediği için koronavirüs aşısını kameralar karşısında yaptırmayacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2021 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2021 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Duterte korona aşısını neresinden vurduracağını açıkladı!

Dünya liderleri halkı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olmaya teşvik için kameralar karşısında aşı olurken Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte yine herkesten farklı hareket ediyor. Basın Sözcüsü Harry Roque, düzenlediği basın toplantısında, Duterte'nin kameralar karşısında aşı olmayacağını çünkü enjeksiyonun kolundan değil k**ından yapılmasını istediğini aktardı.

​Manila Bulletin sitesinin haberine göre Filipinlilerin yüzde 47'si aşı olmak istemiyor, yüzde 32'si ise aşı olacağını söylüyor. Duterte, Rusya'nın Sputnik V aşısı henüz geliştirme aşamasındayken kobay olmak istediğini ve herkesin gözü önünde aşı olacağını söylemişti. Sputnik V aşısının Filipinler'de kullanımı için 9 Ocak'ta izin başvurusu yapılmıştı.

Filipinler, Çin'in Sinovac Biotech firmasının geliştirdiği aşıdan da tedarik etme kararı almıştı.Duterte aşıda en öncelikli gurubun sağlık çalışanları olduğunu, hükümet yetkililerinin ise son sırada olduğunu belirtmişti. Ancak Ekim 2020'de Duterte'nin korumalarının aşı olduğu iddia ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.