Hava Durumu

Dyson Lin'in Twitter hesabı kapatıldı!

Geçtiğimiz günlerde Bursa ile ilgili de tweet atan ve güvenilirliği tartışma konusu olan Dyson Lin'in Twitter hesabı kapatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2020 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2020 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dyson Lin'in Twitter hesabı kapatıldı!

Dyson Lin son günlerde Türkiye'de en çok konuşulan isimlerin başında geliyor.

Arka arkaya meydana gelen depremler tüm Türkiye'de korku ve tedirginlik yaratırken yaptığı kimi isabetli deprem tahminleriyle dikkatleri üzerine çeken Tayvanlı Dyson Lin sosyal medyada gündeme oturdu.

Kendisi hakkında Twitter profilinde yer alan bilgiler dışında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Bu sebeple deprem alanında yetkin bir bilim adamı mı ya da yalnızca birkaç tahmini tutan ve bu alanda uzman olduğunu iddia eden herhangi bir Twitter kullanıcısı mı olduğu tartışılmaya devam ediyor.

HESABI KAPATILDI

Gerçekleşen bir son dakika gelişmesi Dysonn Lin hakkında yapılan tartışmaları daha da alevlendirdi. Bugüne dek Dyson Lin kullandığı Twitter hesabı üzerinden deprem tahminlerinde bulunmaya devam etmekteydi. Şu an ise hesabına ulaşılamıyor çünkü Twitter Tayvanlı kullanıcının hesabını topluluk kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle askıya aldı.

Günlük olarak Dyson Lin'in hesabını kontrol eden ve yaptığı deprem tahminlerinin doğru olabileceğini düşünen takipçilerini şoke eden bu durum ne kadar sürer, Dyson Lin Twitter hesabını tekrar açabilir mi bunu zaman gösterecek. Dyson Lin Balıkesir ve Manisa depremlerinde isabetli tahminlerde bulunmuş, ardından Elazığ depremi öncesinde attığı tweet ile Doğu Anadolu bölgesinde deprem meydana gelebileceği konusunda halkı uyarmıştı.

6.8 şiddetindeki Elazığ depremi sonrasında attığı tweetlerde yine İzmir ve çevresini etkileyen fay hatlarında hareketlilik gözlemlediğini belirtmişti. Dyson Lin deprem iddialarını değerlendirdiğimiz haberimizden yalnızca birkaç saat sonra meydana gelen Manisa depremi ile takipçi sayısında büyük artış yaşanmıştı.

BURSA'YI DA UYARDI

Attığı tweette Bursa'nın da tehlike altında olabileceğini belirtirken, bazı gizli sinyaller aldığı ancak bunları mesaj olarak gönderemeyeceğini belirtmişti.

Dyson Lin Kimdir?

Dyson Lin kapanan Twitter hesabının profil bölümünde Tayvan Deprem Enstitüsü'nün kurucusu ve CEO'su olduğunu belirtmişti. Hakkında yapılan tartışmalar devam ederken Twitter hesabını tekrar açmayı başarıp başaramayacağını zaman gösterecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.