Hava Durumu

e-Devlet üzerinden seyahat izni nasıl alınır?

2019'un sonlarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs nedeniyle Curmhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile birlikte şehir dışına seyahat kısıtlaması getirildiğini belirtmişti. 30 Mart'ta Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden yapılan açıklamalarda E-Devlet üzerinden seyahat izni başvurusu yapılacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2020 08:39
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2020 08:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
e-Devlet üzerinden seyahat izni nasıl alınır?

Geçtiğimiz senenin sonlarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüs, kısa sürede tüm dünyaya yayıldı. Türkiye'ye de sıçrayan virüs nedeniyle, devlet tarafından birbirinden farklı önlemler alınmaya başlandı.

Bu önlemlerden biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı şehir dışı seyahat kısıtlaması oldu. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından 30 Mart'ta açıklananlara göre E-Devlet'ten seyahat izni başvurusu yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin yaptığı açıklamada "Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyahat edecek vatandaşlarımızın artık kaymakamlıklara gitmesine gerek kalmadı. Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet Kapısında" ifadeleri yer aldı.

Seyahat izni başvuruları bulunduğunuz şehrin valiliği ve kaymakamlığı tarafından değerlendirilecek ve izin çıkması için üç şart bulunuyor.

Seyahat izni için gereken şartlar:

Birinci dereceden akrabaları vefat eden veya ağır hastalığı olan vatandaşlar.

Tedavi sebebiyle doktor kararı vasıtasıyla sevk edilen vatandaşlar.

Son 15 gün içinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri olmayan vatandaşlar.

Başvuru için, E-Devlet'e TC kimlik no ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. Ardından arama kısmına 'seyahat başvurusu' yazıp karşınıza E-başvuru(İç İşleri Bakanlığı) şeklinde seçenek çıkacak. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra gerekli bilgileri doldurup onaylamanız gerekiyor.

Başvurunun sonucu SMS ile telefonunuza gelecek. Eğer onaylandıysa, otogar ya da hava alanlarında bulunan başvuru masasına giderek TC kimlik no ile bilet alabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.