Hava Durumu

E-ticarete 'haksız fiyat' denetimi

Ticaret Bakanlığı'nın son dönemde haksız fiyat artışı iddialarına karşı harekete geçerek marketlere yönelik yoğun denetim başlatması sonrası e-ticaret sektöründe de fiyat artışına yönelik denetimler artırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2021 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2021 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
E-ticarete 'haksız fiyat' denetimi

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkan Yardımcısı ve PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, son dönemde "haksız fiyat artışı" iddiaları karşısında Bakanlığın harekete geçmesi üzerine elektronik ticaret sektöründe de denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi.

PTT iştirak şirketi PttAVM.com olarak fahiş fiyatlı ürünlere karşı oluşturacakları özel ekiple özellikle temel gıda ürünlerinin piyasa fiyatlarının aşırı üstünde olmaması için çabalayacaklarını anlatan Çevikoğlu, şunları kaydetti:

"Satılan ürünler 24 saat ekiplerimizin süzgecinden geçiyor. PttAVM'de özellikle gıda ürünlerinde piyasa fiyatlarının aşırı üzerinde fiyatlı ürünleri gördüklerinde vatandaşlarımızın durumu 444 1 788 numaralı çağrı merkezimize bildirmeleri yeterli olacaktır. Çağrı merkezimize gelen bildirimleri dikkatle inceliyoruz. Öte yandan Ticaret Bakanlığı tarafından da e-Devlet üzerinden bu tür şikayetler alınıyor. 40'ın üzerinde satıcı hakkında inceleme başlattık."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.