Hava Durumu

EA'dan skandal! Ibrahimovic'i...

İsmi ve yüzünün kendi izni ve bilgisi olmadan oyuna eklendiğini söyleyen Zlatan Ibrahimovic, konuyla ilgili araştırma yapacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2020 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2020 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
EA'dan skandal! Ibrahimovic'i...

Son zamanlarda EA'in başı pek çok hukuksal konuda dertte. Özellikle Amerika ve Hollanda'da kumar yasaları yüzünden büyük zarara giren firmanın zararı, önlem almadığı takdirde artacak. EA FIFA ile ilgili bir başka yasal ihlal iddiası da ünlü futbolcu Zlatan Ibrahimovic'ten geldi. Kendi ismi ve yüzünün oyunda bulunduğu bilgisine sahip olmadığını ve ne FIFA'ya ne de Fifpro'ya böyle bir şey için izin vermediğini söyledi. Sosyal medya üstünden yaptığı açıklamalardan konudan rahatsız olduğunu açıkça belirten futbolcunun yasal işlem başlatıp başlatmayacağı bilinmiyor. Ancak paylaşımının sonunda 'Araştırma yapmanın vakti geldi' ifadesi, kimileri tarafından yasal işlem başlatacağı yönünde yorumlandı.

Who gave FIFA EA Sport permission to use my name and face? @FIFPro? I'm not aware to be a member of Fifpro and if I am I was put there without any real knowledge through some weird manouver.
And for sure I never allowed @FIFAcom or Fifpro to make money using me

-- Zlatan Ibrahimović (@Ibra_official) November 23, 2020

"EA SPORTS FIFA'ya benim ismimi ve yüzümü kullanması için kim izin verdi? Fifpro mu? Fifpro'nun bir üyesi olduğumu hatırlamıyorum, öyle bile olsam bile benim bilgim dışında tutularak yapılmış bir şey. FIFA veya Fifpro'ya herhangi bir şekilde yüzümü kullanarak para kazanabileceklerine dair bir izin vermediğime de eminim. Bunca yıldır birileri ismimi ve yüzümü kullanarak benim üstümden para kazanıyormuş. Araştırma yapmanın vakti geldi."

İsveçli futbolcunun oyun içinde kullanılmasının yasal olup olmadığı konusunda henüz EA'den bir açıklama yok.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.