Hava Durumu

Edirne'de kene uyarısı

Edirne Sağlık Müdürlüğü, kenelerin taşıdığı virüsten bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığıyla ilgili vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2021 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2021 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Edirne'de kene uyarısı

Edirne Sağlık Müdürlüğü, Türkiye'de bahar ve yaz aylarında görülen, kenelerden bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığıyla ilgili açıklamada bulundu.

Hastalığa karşı dikkatli olunması vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

"Tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir.

Kene yönünden riskli alanlardan dönüldüğünde kişi kendisinin ve çocuklarının vücudunda kene olup olmadığını kontrol etmeli, kene tutunmuş ise hiç vakit kaybetmeden çıplak el ile dokunmamak şartıyla vücuda tutunduğu en yakın yerden tutarak uygun bir malzeme ile çıkarmalıdır. Kene tutunan kişiler, kendilerini 10 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izlemeli ve bu belirtilerden bir veya bir kaçının ortaya çıkması halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmelidirler."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.