Hava Durumu

Efkan Ala: "Hapisteki 4 Generali atadılar..."

İçişleri Bakanı Efkan Ala, geçen yıl istihbarat raporları doğrultusunda 'Terfi ettirilmesin' demelerine rağmen terfi ettirilen 4 generalin şu an tutuklu olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2016 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2016 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Efkan Ala: "Hapisteki 4 Generali atadılar..."
İçişleri Bakanı Efkan Ala, önceki gün Meclis Başkanlık Divanı üyeleriyle görüştü. Bakan Ala, kendilerine gelen istihbarat raporları doğrultusunda, 4 generalle ilgili 'terfi ettirilmemeleri' gerektiğine ilişkin görüş bildirdiklerini söyledi.

İSİM VERMEDİ

Bakan Ala, bazıları tuğgeneral rütbesindeki bu 4 ismin Diyarbakır'da görevli olduğu bilgisini verdi ancak isim söylemedi.

"YÜKSELTMEYİN, EMEKLİ EDİN' DEDİKLERİMİZİN HEPSİ TUTUKLANDI"

Ala, "Benim bir talebim yok. 'Ahmet'i, Mehmet'i yükseltin' demiyorum, 'Şunları yükseltmeyin' diyorum. Ama böyle dediklerimizi bile yükselttiler. Geçen yılki YAŞ öncesinde bize gelen istihbaratlar doğrultusunda Diyarbakır'da görevli 4 generalle ilgili Cemaat bağlantıları nedeniyle yükseltilmeyip emekliye sevk edilmelerini söylemiştik. Ama uyarılarımıza rağmen bu atamalar yapıldı, 15 Temmuz'dan sonra bunların hepsi tutuklandı, keşke uyarılarımız dikkate alınmış olsaydı" dedi.

"HATA YAPABİLİRİZ"

Bakan Ala, milletvekillerinin soruşturmalara ilişkin sorularına karşılık da, "Hızlı davranıyoruz, hata yapabiliriz, sizlerin de bize yardımcı olması gerekir" yanıtı verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.