Hava Durumu

Efkan Özçimen son yolculuğuna uğurlandı

Bursa'da düğünde 'oynama sırası' nedeni ile çıktığı iddia edilen silahlı kavgada hayatını kaybeden Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2015 21:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2015 21:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Efkan Özçimen son yolculuğuna uğurlandı
Cenaze törenine Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İzmir 1. bölgeden beşinci sırada aday gösterdiği Özcan Purçu da katıldı. Purçu, "Bugün Efkan kardeşimiz bizim için miting planlamıştı. Akşam yola çıktım, Balıkesir'e gece gelmeden haberini aldık. Dedim, 'Şaka mı yapıyorsunuz?' 'Hayır, böyle, böyle oldu.' dediler. Bana sürpriz yapacaktı, cenazesine geldik, çok üzgünüz." dedi. 

SALDIRGANLARIN ANNELERİ DE ÖLDÜ

Olay, dün gece yarısı Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi'ndeki roman düğününde meydana geldi. İddiaya göre, organizasyon işleri yapan Efkan Özçimen, mahallede bir düğünün sunum işini üstlendi. Alkollü oldukları ileri sürülen bir grup, Özçimen'i kendilerini oyuna davet etmediğini öne sürünce tartışma çıktı. Olay yerinden ayrılan grup bir süre sonra düğün alanında silahla saldırı düzenledi. Efkan Özçimen'in de aralarında bulunduğu 18 kişi yaralandı. Olay yerine gelen ambulans ve özel araçlarla Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma, Bursa Devlet ve Çekirge Devlet Hastanesi ile özel bir hastaneye götürülen yaralılardan 1 çocuk babası Efkan Özçimen (32) ile Savaş G. (34) ile Saniye C. (53) yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Çeşitli yerlerinden yaralanan 15 kişinin tedavileri çeşitli hastanelerde sürerken, 3 yaralının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Çatışma sonrası kaçan şüphelilerden Metin, Ferdi ve Çetin C.'in de aralarında bulunduğu 6 kişiyi yakalandı. Şüphelilerin emniyette ifade verme işlemleri sürüyor. Gözaltındaki kardeşlerin anneleri Saniye C.'in de olayda hayatını kaybettiği öğrenildi. 

BANA SÜRPRİZ YAPIP MİTİNG DÜZENLEMİŞTİ; CENAZESİNE GELDİM

Efkan Özçimen için Hacivat Mahallesi Sefa Camii'nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Namaza yüzlerce vatandaş katılırken Özçimen'in eşi Gökçe ve babası Cemil Özçimen gözyaşlarına boğuldu. CHP'nin İzmir Roman adayı Özcan Purçu da namaza iştirak etti. Purçu, şunları söyledi: "Bugün Efkan kardeşimiz bizim için miting planlamıştı. Akşam yola çıktım, Balıkesir'e gece gelmeden haberini aldık. Dedim, 'Şaka mı yapıyorsunuz?' 'Hayır, böyle, böyle oldu.' dediler. Bana sürpriz yapacaktı, cenazesine geldik, çok üzgünüz. Çok büyük değerimizi kaybettik. Türkiye'de roman ateşinin en büyük öncülüğü eden yakılmasında öncülük eden kardeşlerimizden birisiydi. Roman politikasının, roman lobisinin en değerli delikanlılarından biriydi. Büyük bir değerimizi kaybettik, tüm dernek dernekleri Efkan kardeşimizi iyi bilir, çalışkan, mert bir insandı. Hepimizin başı sağolsun." 

Özçimen'in cenazesi gözyaşları ve dualar eşliğinde Baruthane Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.