Hava Durumu

Ege'de coş Timsah'ım!

Mustafa Er yönetimindeki Yeşil Beyazlılar bu sezon tek deplasman galibiyetini elde ettiği Bornova'da Altay'ın konuğu olacak. Saat 19.00'da başlayacak maç BeIN Sports Max1 ve TRT Spor'dan ekranlara gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2020 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2020 09:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ege'de coş Timsah'ım!

Son 5 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Bursaspor, Altay'la kritik bir maça çıkacak.

BİR PUAN ÖNÜNDE

Ligde oynadığı son üç maçtan iki galibiyet, bir beraberlik elde eden, Ziraat Türkiye Kupası'nda da iki maçını kazanan Bursaspor bugün İzmir'de önemli bir mücadeleye çıkacak. Yeşil Beyazlılar saat 19.00'da Altay'la karşılaşacak. Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'ndaki maç BeIN Sports Max1 ve TRT Spor'dan ekranlara gelecek. Kritik mücadele öncesi Bursaspor 14 puana sahipken, iki maçı eksik Altay'ın 13 puanı var.

SERİ DEVAM ETSİN

Üst üte oynadığı 5 maçı kaybetmeyen Yeşil Beyazlılar'da teknik direktör Mustafa Er özgüven kazanan genç ağırlıklı futbolcularından serinin devam etmesini istedi. Bu sezonki tek deplasman galibiyetine İzmir'de ulaşan Bursaspor'da genç çalıştırıcı oyuncularını bu doğrultuda motive etmeye çalıştı. Yeşil Beyazlılar maç eksiği bulunan rakibi karşısında galip gelerek aradaki puan farkının korunması amacıyla sahaya çıkacak.

EMİRHAN'IN DURUMU KRİTİK

Bursaspor'da 1922 Konyaspor ile oynanılan maçta dinlendirilen oyuncular bugün İzmir'de sahne alacak. Yeşil Beyazlılar'da Ali Akman, Burak Kapacak, Aykut Akgün, İsmail Çokçalış, Deniz Aydın, Onur Atasayar ve Burak Altıparmak'ın karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkması bekleniyor. Sakatlığı bulunan Emirhan Aydoğan'ın durumu maç saatinde belli olacak.

MUHTEMEL 11'LER

ALTAY: Burak Öğür, Tolga Ünlü, İbrahim Öztürk, Lokman Gör, Özgür Özkaya, Adrien Regattin, Yılmaz Özeren, Harun Alpsoy, Jasmin Scuk, Leandro Kappel, Marco Paixao

BURSASPOR: Deniz Aydın, İsmail Çokçalış, Aykut Akgün, Furkan Emre Ünver, Onur Atasayar, Burak Altıparmak, Emirhan Aydoğan, Kerem Şen, Batuhan Kör, Burak Kapacak, Ali Akman

EGE'DEKİ 4'ÜNCÜ MAÇ

Bursaspor ligde geride kalan 10 maçta üç Ege ekibiyle de deplasmanda karşılaştı. Ligin ikinci haftasında Altınordu'yu bugün Altay maçının oynanacağı statta 2-0 yenen Yeşil Beyazlılar sonrasında Menemen ve Akhisar ile oynadığı maçlardan 2-1 yenik ayrılmıştı.

LİGDEKİ SON GALİBİYET 2005'TE

Bursaspor'la Altay bugüne kadar birbirlerine 76 kez rakip oldu. İki takım arasında 1968'de oynanan ilk maç 1-1'lik eşiklikle sona erdi. Yeşil Beyazlılar'ın Siyah Beyazlılar karşısında galibiyetlerde 31'e 26'lık üstünlüğü bulunuyor. Bursaspor, İzmir'de 8 kez kazanırken, ev sahibi ekip 19 maçtan gülerek ayrıldı. Bursaspor Lig'de İzmir'deki son galibiyetini 2005'te oynanan maçta Cornel Frasineanu'nun attığı golle 1-0'lık skorla elde etmişti. 2012'de İzmir'de kupada oynanan maçı Yeşil Beyazlılar N'Diaye ve Batalla'nın golleriyle 2-0 kazanmıştı.

SINIRDALAR!

Bursaspor'da Altay ile oynanacak kupa maçında kart sınırında olan iki futbolcu bulunuyor. İsmail Çokçalış ve sakatlığını atlatan Ramazan Keskin maçta kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek. Takımdaki bir diğer sınırda bulunan isim Özer Hurmacı sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek.

2 MAÇLARI EKSİK

Bursaspor'un rakibi Altay'ın ligde iki maçı eksik durumda. Deprem ve pandemiden olumsuz etkilenen İzmir temsilcisinin Giresunspor ve Tuzlaspor maçları ertelendi. Siyah Beyazlılar Bursaspor ile oynayacakları maçın ardından 2 Aralık'ta Giresunspor'la erteleme maçına çıkacak.

BURAK ŞEKER'E DİKKAT

Altay ile Bursaspor arasında oynanacak maçı Burak Şeker yönetecek. Şeker iki takım arasında geçen sezon Bursa'da oynanan maçta verdiği kararlarla Yeşil Beyaz-lıların büyük tepkisini çekmişti. Altay'ın attığı golden önce Kappel'in yaklaşık 2 metrelik ofsaytına 'devam' diyen Burak Şeker'in bu kararı dönemin teknik direktörü İbrahim Üzülmez'i çileden çıkarmıştı.

İLDİZ BİR KEZ GÜLDÜ

Altay'ın 67 yaşındaki teknik direktörü Yücel İldiz'in Bursaspor'a karşı şansı tutmuyor. İldiz çalıştırdığı takımlarla Yeşil Beyaz-lılar'a bugüne kadar 4 kez rakip oldu. İldiz bu maçlarda birer beraberlik ve galibiyet alırken,
iki maçı kaybetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.