Hava Durumu

Ege Denizi'nde korkutan deprem!

Kandilli tarafından yapılan açıklamada Ege Denizi Datça açıklarında 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2021 23:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2021 23:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ege Denizi'nde korkutan deprem!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada Ege Denizi Datça açıklarında 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ege Denizi'nde Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında saat 23.28'de 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

BİR DEPREM DAHA

Öte yandan aynı bölgede bir deprem daha meydana geldi. Depremin büyüklüğü 3,4 olarak açıklanırken saati 23.38 olarak belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI ÇATAKLI'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Ege Denizi'nde Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında saat 23.28'de meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde Valiliğimizden ve AFAD'dan alınan bilgilere göre olumsuz bir ihbarın ulaşmadığı öğrenilmiştir. İlgili birimlerimizin tarama çalışmaları devam etmektedir. Geçmiş olsun Muğla." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN EN TEHLİKELİ DEPREM BÖLGELERİNDEN BİRİ"

Canlı yayına bağlanan Prof. Dr. Şükrü Ersoy yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin en tehlikeli deprem bölgelerinden biri. Bu bölgedeki her deprem Datça'yı Bodrum'u ilgilendiren depremlerdir. Tehlikeli yerlerden bir tanesi. Türkiye'yi ilgilendirebilecek en tehlikeli yerlerden birisi olarak görürüm. Yıkıcı bir deprem değil elbette. Bölge potansiyel olarak önemli tehlikelerin yaşandığı bir yerdir. Biz 2017'de hatırlarsanız Bodrum'daki depremle hasar yaşamadık ama bu bölgenin enerjisi bitmedi." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.