Hava Durumu

Eğitim Sen Bursa'dan 'okullar açılsın' çağrısı!

Eğitim Sen Bursa Şubesi tarafından "Eğitim emekçileri ile öğrencilerin sağlığına, haklarına ve geleceğine sahip çıkıyoruz" konulu basın açıklaması gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2020 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2020 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eğitim Sen Bursa'dan 'okullar açılsın' çağrısı!

HABER/ Seray SAYGILIOĞLU

Kent meydanında düzenlenen basın açıklamasına Eğitim Sen Bursa Şubesi Başkanı Derviş Erdem ile sendika üyeleri katıldı. Sürecin başından itibaren eğitimin yüz yüze olması gerektiğini savunan Derviş, uzaktan eğitimin var olan eşitsizlikleri daha da derinleştireceğini ileri sürdü.

FİZİKİ KOŞULLAR DÜZENLENMELİ

Eğitim Sen Bursa Şubesi olarak önerilerini sıralayan Derviş, "Öğrencilerin okula gelip giderken kullandıkları ulaşım araçları önemli oranda sağlık riski oluşturmaktadır. Bu riski ortadan kaldırmak için öğrencilerimiz ve bütün eğitim emekçileri için ücretsiz servis olanağı sağlanmalıdır. Okullar açılmadan önce fiziksel mesafe ve hijyen planlaması yapılmalıdır. Devlet okullarında bir sınıfta en fazla 12 öğrenci olacak şekilde düzenleme yapılmalıdır. Taşımalı eğitime son verilerek, köy okulları yeniden eğitime açılmalıdır. Atıl kamu binaları ve boş olan okullar, düzenleme yapılarak derslikler oluşturulmalıdır" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.