Hava Durumu

Eğitimde engelleri kaldırdılar

Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği, 40 okulda 45 özel eğitim sınıfını baştan aşağı yeniledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2012 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2012 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eğitimde engelleri kaldırdılar

'Engelli eğitimini kolaylaştıralım, topluma değer katalım' temasıyla 45 özel eğitim sınıfı açan Bursagaz, 500'ü aşkın engelli öğrenciye eğitim imkanı sağladı. Açılış öncesinde protokol mensupları, Uludağ İlköğretim Okulu'nda temsili bir açılış yaptı. Öğrencilerle bir araya gelen protokol, ardından Almira'da Otel'deki açılış törenine geçti.

Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı özel eğitime destek kapsamında bu projeyi gerçekleştirdiklerini vurguladı. Çerçi, "Dernek çalışanlarımızın kendi maaşlarından birikimleri ile Bursagaz'ın katkıları ile ve değişik firmaların desteği ile bu proje gerçekleşti. Yine bilgisayar sınıfları, fen laboratuvarları, çalışmaların yanında köy okulu yenileme projesi gerçekleştirdik" dedi.

"Eğitim ülkenin geleceğidir"
Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola ise, projenin tamamlanmasının mutluluk verici olduğuna işaret ederek, "Yaklaşık 3 ay önce yine burada bu projenin startını verdik. 3 ay sonra Bursagaz kendi çalışanlarına ve ismine layık bir şekilde projeyi yaptı. Bursa'da yaşayan bir vatandaş olarak gurur duyuyorum. Çünkü eğitime ve özellikle engelli eğitimine yapılan yatırımın önemim tartışılmaz. Şu anda üzerinde çalışılması gereken bir konu eğitim" ifadelerini kullandı.

Tola, açılan özel eğitim sınıflarında 500'ü aşkın öğrencinin eğitim gördüğünü anlattı.
İl Mili Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise eğitimde feda edilecek hiç bir ferdin olmadığını kaydederek, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu konuda önemli mesafe kat ettik. Herkesin bir öğrenme kapasitesi vardır. Yeter ki uygun şartlar sağlansın" şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ise, proje ile okullardaki engellerin kaldırıldığını belirterek, "Bir toplumun gelişmişliği ancak engelliye verilen önemle anlaşılır. Türkiye pek çok anlamda büyük ilerleme kaydetti. Bu projede fevkalade takdire şayan bir proje. Bu projenin 3 ayda bitmesi sevindirici" dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, 45 özel eğitim sınıfının temsili açılış kurdelesini kesti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.