Hava Durumu

Eklem ağrılarından kurtaran en doğal tarif

Limon kabuğu acımsı tadından dolayı çok fazla sevilip tüketilmese de, limonun içerdiği yararlı bedin maddelerinin hemen hemen yarısı limon kabuğunda bulunmaktadır.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2021 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2021 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eklem ağrılarından kurtaran en doğal tarif

Limon kabuğunu çöpe atıp limon suyunu ve meyvesini tüketirken aslında limon kabuğu ile birlikte sağlık için faydalı, hatta eklem ağrılarını ortadan kaldıracak bir çok besin maddesini de çöpe atmış oluyoruz.

Limon kabuğunda bulunan esans yağları, k'an damarlarını rahatlatır ve eklemlerdeki ağrıları önemli ölçüde azaltır. Aynı zamanda iltihap sökücü etkisiyle de önemli bir besin kaynağıdır.

Limonun kabuğu, k'an damarlarını yatıştıran ve anti-iltihap özelliklere sahip zengin özlü yağlarla doludur. Sinir ağrısını yok etmek için mükemmeldir.

Eklem ağrıları için limon kabuğu

Doğal sızma zeytinyağı

2 adet büyük boy organik limon

Kapaklı küçük bir kavanoz

Temiz bir sargı bezi

HAZIRLANIŞI

:Limonun kabuklarını s'oyup kavanoza alalım ve kabukların üzerini tamamen örtecek şekilde zeytinyağı ekleyelim. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp bu karışımı 2 hafta bekletelim. 2 haftanın sonunda bu karışımı sargı bezine döküp ağrı çektiğiniz bölgenin üzerine yerleştirin.

Bu uygulamadan maksimum verim almak için gece uygulamanız önerilir.Limon kabuklarını kavanozun içine koyun ve kabukları tamamen kaplayacak kadar zeytinyağı ekleyin.. Kavanozu sıkıca kapatın ve karışımı iki hafta bekletin. Sağlık için sevdiklerinizle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.