Hava Durumu

"Ekonomik büyüme bu yıl da devam edecek"

Türkiye'nin 2012 yılı büyüme oranını değerlendiren Avea CEO'su Erkan Akdemir, "Geçen seneki kadar yüksek olmasa da büyümenin devam edeceğini düşünüyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2012 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2012 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Ekonomik büyüme bu yıl da devam edecek"
Akdemir, Bursa Genç Sanayici İş Adamları ve Yöneticileri Derneği'nin (GESİAD) sinerji toplantısına katıldı. Bursalı sanayicilerin bir araya geldiği gecede Avea'nın büyüme oranlarını değerlendiren Akdemir, "Büyüme oranlarına baktığımız zaman yüzde 13'e yakın gelir büyümesi yaşadık. 2011 yılının ilk çeyreğinde 200 bine yakın abone büyümesi yaşadık. Geçen seneye oranla karlılık sayısında da yükselme oldu. Data tarafında ve mobil internet gelirlerinde yüzde 100'e yakın artış var. Şu an en hızlı mobil internet geliri artan şirketiz. Şu an kendimize hedef görmüyoruz. Yaptığımız çalışmalar var. Özellikle cihaz ve mobil internete ayrı odaklanıyoruz. Piyasada tüm segmentlerde büyümeyi hedefliyoruz" diye konuştu.


"BÜYÜME DEVAM EDECEK"

Türkiye'de ekonomik büyümenin devam ettiğine dikkat çeken Akdemir, "Bizim gördüğümüz büyüme devam ediyor, canlılık devam ediyor. Bazı sektörlerde gerileme, duraksama olsa da bizim gibi lokomotif sektörlerin büyümesinin toplam ekonomi büyümesine pozitif etkisi olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Güney Kore Ulsan'daki sanayiciler ile Bursalı işadamları arasında iş birliği görüşmelerinin başlayacağını belirten GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Varlık ise, "Hedefimiz İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD) arkadaşlarımızla beraber ikili görüşmeler sağlamak. Bir arkadaşımızın da olsa serbest ticaret iş görüşmesine başlaması bize gurur verecektir. Seul'de bir üniversite var. Bu üniversitenin yönetim görevlisi dünya marka ve patent enstitüsü başkanı. Kore ziyaretimizde kendisini Bursa'da yapacağımız 'çılgın proje' diye açıkladığımız Bursa Markalar Zirvesi'ne davet ettik. Davetimizi kabul ettiler. Bursa'da Türkiye'ye mal olmuş markalarımız var. Bizler de onların tecrübelerinden faydalanalım. Kore seyahatinde bir firma ile tanıştım. '300 metrekare yer gösterin. Size bina yapalım. Üstüne de Kore firmasının ürünüdür yazın' dediler. Bizim GESİAD binasına ihtiyacımız var. Bunu bu şekilde kullanabilir miyiz?' dedim. Bunun da sözünü aldık" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.