Hava Durumu

Elektriğe ve doğalgaza zam var mı?

Enerji Bakanı Taner Yıldız açıkladı...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2013 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2013 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Elektriğe ve doğalgaza zam var mı?

Gürcistan’da Borçka-Ahıska Elektrik İletim Hattı tesisinin açılışına katılan Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Önümüzdeki günlerde elektrik ve doğalgaz fiyatlarında bir değişiklik yaşanmasını beklemiyoruz" dedi.

Gürcistan’da Borçka-Ahıska Elektrik İletim Hattı tesisinin açılışına katılan, açılışın ardından Borçka-Ahıska Elektrik İletim Hattı tesisine dair açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, iki ülke arasındaki anlaşmayla devreye giren 400 kilovoltluk tesiste üretilecek elektriğin, Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden başka ülkelere satılabileceğini söyledi. Taner Yıldız, hattan gelecek elektriğin fiyatının henüz belli olmadığını, fiyatı özel sektörün belirleyeceğini belirtti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Taner Yıldız, "Kışla beraber elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi?" sorusuna "Şu anda yaşanan kış şartlarından dolayı doğalgaz ve elektrikte bir arz problemi yaşanmıyor. Bununla ilgili bir sorun öngörmüyoruz. Önümüzdeki günlerde elektrik ve doğalgaz fiyatlarında bir değişiklik yaşanmasını beklemiyoruz" şeklinde cevap verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.