Hava Durumu

Elon Musk duyurdu: Beta aşamasından çıkacak

Starlink uydu internet ağında önemli bir nokta geçiliyor. Elon Musk, bir soruya verdiği cevapla önümüzdeki ay Starlink'in beta aşamasının bitirileceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2021 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2021 08:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Elon Musk duyurdu: Beta aşamasından çıkacak

Elon Musk, Twitter üzerinden Starlink uydu internet ağının Ekim ayında beta aşamasından çıkacağını söyledi. Musk, bu yıl sonuna kadar Starlink'i tamamen mobil yaparak istenilen bir yerden kullanılabilir yapmayı istiyor.

Elon Musk, MWC2021 konferansında uydu internet ağı Starlink'in 12 ay içinde yaklaşık 500.000 kullanıcıya sahip olmasını beklediklerini ve SpaceX'in hedefinin Ağustos sonuna kadar beta aşamadan çıkarak gezegenin çoğuna geniş bant interneti sağlamak olduğunu söylemişti, ancak daha sonrasında beta aşamasından çıkma hedefinin gerçekleşmesinin pek olası olmadığını belirtmişti.

Kısa süre önce bir kullanıcının Twitter'dan Starlik uydu internet ağının beta aşamasından ne zaman çıkacağını sorduğu tweete yanıt veren Musk, önümüzdeki ay cevabını verdi.

Şimdiye kadar 1.700'den fazla Starlink uydusu yörüngeye fırlatıldı. Şirketin, aşamalı olarak önce 12 bin uydu ve daha sonra 42 bin uydu hedefleri bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.