Hava Durumu

Elon Musk'ın son paylaşımı kripto paralarda ibreyi terse çevirdi

Yaptığı çıkışlarla Bitcoin piyasasında dalgalanmalara neden olan elektrikli araç üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Twitter hesabından yeni bir paylaşım yaptı. 13 Mayıs'taki tweetinde, Bitcoin üretimi sırasında kullanılan enerji miktarının fazlalığı nedeniyle Tesla'nın araba satışlarında kripto para ile ödemeleri kabul etmeyeceğini duyuran Musk, bu kez zeytin dalı uzattı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2021 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2021 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Elon Musk'ın son paylaşımı kripto paralarda ibreyi terse çevirdi

Elon Musk, sosyal medya hesabından yaptığı yeni açıklamada, "Kuzey Amerika'daki Bitcoin madencileriyle konuştum. Mevcut ve planlı yenilenebilir enerji kullanımlarını yayınlamayı ve dünya genelindeki madencilerden de böyle yapmayı isteyeceklerini taahhüt ettiler. Potansiyel olarak ümit verici" ifadelerini kullandı.

"BITCOIN MADENCİLİK KONSEYİ KURMAYI KABUL ETTİLER"

MicroStrategy CEO'su ve kurucusu Michael Saylor da, "Kripto para madencileri, enerji kullanım şeffaflığını ve dünya çapında sürdürülebilirlik girişimlerini hızlandırmak için Bitcoin Madencilik Konseyi'ni kurmayı kabul ettiler" açıklamasını yaptı.

YÜZDE 15 DEĞER KAZANDI

Peş peşe gelen kötü haberler sonrası Bitcoin fiyatları 30 bin seviyesine kadar düşmüştü. Musk'ın attığı tweet sonrası Bitcoin fiyatı %15 yükseldi.

ÇİN'İN HAMLESİ PİYASALARI ALT ÜST ETMİŞTİ

Çin Merkez Bankası, geçtiğimiz haftalarda kripto paralar hakkında fazlasıyla önemli bir hareket yapmıştı. Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Li Bo, kripto varlıkların bir yatırım seçeneği olduğunu söyleyerek Çin'in kripto paralar için getirilecek düzenleyici politikalar üzerinde çalışmakta olduğunu ifade etmişti. Bu açıklamanın ardından geçen birkaç hafta sonra ülkedeki Bitcoin işlemlerine ve madenciliğine kısıtlamalar getirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.