Hava Durumu

Elon Musk'ın yeni planı ortaya çıktı

Dahi çocuk Elon Musk'ın tüm dünyada ses getirecek yeni projesinin detayları belli oldu. Elon Musk tüm dünyaya internet sağlayacak global bir ağ kurmanın peşinde.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2018 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2018 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Elon Musk'ın yeni planı ortaya çıktı

Milyarder girişimci Elon Musk'ın sıradaki hedefi gezegenimizin tamamına internet erişimi sağlamak. Bu plan çerçevesinde ilk adımı Şubat ayında atan Musk'ın planı belli oldu.

DÜNYANIN FARKLI NOKTALARINA KESİNTİSİZ HİZMET

Teknoloji dünyasının adından en çok söz ettiren isimlerinden biri olan Elon Musk'ın 'küresel internet' projesi ile ilgili detaylar belli oldu. Elon Musk'ın CEO'su olduğu SpaceX'in küresel internet projesi için geliştirdiği Starlink uyduları SpaceX'in Falcon 9 roketleriyle fırlatılacak. Kısa vadede yörüngeye 50 adet uydu yerleştirilecek. Tabiri caizse gezegenimizi bir örümcek ağı gibi saracak olan uydular dünyanın farklı noktalarına kesintisiz hizmet sunacak.

TÜM DÜNYAYA İNTERNET SAĞLAYACAK GLOBAL BİR AĞ

SpaceX'in uzun vadeli planı ise dünyanın yörüngesine yerleştireceği 4000 adet uyduyla tüm dünyaya internet sağlayacak global bir ağ kurmak. Söz konusu proje ile internet hızının ciddi derecede artması ve internet erişimi bulunmayan noktalarında online dünya ile buluşması hedefleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.