Hava Durumu

Elon Musk koronaya da el attı

Milyarder iş insanı Elon Musk'ın yeni tip corona virüs (Covid-19) için yapılan çalışmalara destek vermek amacıyla 4 bin 300 Space X çalışanıyla bir antikor araştırması yürüttüğü ortaya çıktı. Hakemli bir tıp dergisinde yayınlanan ve 47 yaşındaki girişimcinin ortak yazar olarak listlendiği araştırmanın sonuçlarına göre. hastalığı daha az semptomlarla atlatan kişilerin yeniden Covid-19'a yakalanma ihtimali daha fazla.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2021 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Elon Musk koronaya da el attı

The Wall Street Journal'ın haberine göre Elon Musk'ın uzay araştırma şirketi SpaceX, çalışanlarını bir Covid-19 antikor çalışması yürütmek için kullanıyor. Çalışmanın sonuçları, Elon Musk'u ortak yazar olarak listeleyen Nature Communications'da yayınlanan hakemli bir makalede kamuoyuna açıklandı. Çalışmaya 4 bin 300 SpaceX çalışanı, antikorların test edilebilmesi için aylık kan örnekleri vermek üzere kaydoldu.

Nisan ve Haziran aylarına ilişkin verilerin yayınladığı araştırma için, Musk ve SpaceX'in baş tıbbi sorumlusu Anil Menon, birçok doktor araştırmacı ve akademisyenle birlikte çalıştı. Söz konusu araştırma, corona virüsün vücudu nasıl istila ettiğine ve belirli sayıda antikorun bir bağışıklık seviyesi sağlayıp sağlayamayacağını anlamak için yürütülen çalışmalara katkı sağlıyor.

HASTALIĞI HAFİF SEMPTOMLARLA ATLATANLAR DAHA AZ ANTİKORA SAHİP

Çalışmanın bulguları ayrıca, hafif Covid-19 semptomları olan kişilerin daha az antikor geliştirdiğini, bu yüzden de zun vadeli bağışıklığa sahip olma olasılıklarının daha düşük olduğu ve yeniden enfekte olabilecekleri anlamına gelebileceğini gösteriyor. Bununla birlikte araştırmacılar, daha önce düşük sayıda antikora sahip olduğu tespit edilen çalışanlarda bazı yeniden enfeksiyon vakalarını zaten gözlemlediklerini söyledi.

"AŞILAR YÜKSEK ANTİKOR SAĞLIYOR"

Araştırmanın ortak yazarlarından biri olan ve Harvard Tıp Fakültesi'nden Profesör Galit Alter Wallt Street Journal'e yaptığı açıklamada, "İnsanlarda antikor olabilir, ancak bu onların bağışıklık kazanacakları anlamına gelmez. İyi haber şu ki, aşıların çoğu bu seviyelerden çok daha yüksek antikor seviyelerine neden oluyor" dedi.

Öte yandan, SpaceX'te yapılan araştırma hala devam ediyor ve bilim insanları,Covid-19'a yakalanmanın herhangi bir kalıcı bağışıklık sağlayıp sağlamadığını araştırıyor. Profesör Alter, Musk'ın araştırmaya kişisel olarak ilgi duyduğunu ve çalışmanın yazarlarının kendisini ve SpaceX yöneticilerinin aşıların ve antikorların nasıl çalıştığı konusunda bilgilendirmesini istediğini belirtti.

Araştırma kapsamında SpaceX'in pandemiden önce kurmuş olduğu tıbbi tesisleri yeniden kullanıldı ve gönüllerin kanlarının alınması için yakın hastanelerdeki personelde yardım istendi. Buna göre, kanları analiz edilen 4 bin 300 SpaceX çalışanından 120'si Covid-19 için pozitif test etti. 120 kişinin yarısından fazlasının (yüzde 61) hiçbir semptom göstermediği ifade edildi. 20 kişilik örneklemin yüzde 92'si erkek ve yaş ortalamasının ise 31 olduğu aktarıldı.

MUSK, DAHA ÖNCE TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Diğer taraftan 47 yaşındaki milyarder iş insanı, geçen yılın Kasım ayında corona vürüs (Covid-19) testi ile ilgili yaptığı açıklama ile gündeme gelmişti. Aynı gün içinde 4 defa Covid-19 testi yaptıran Musk testlerden ikisinin negatif, diğer ikisinin ise pozitif çıktığını belirterek "Son derece sahte bir durum söz konusu" ifadelerini kullanmış ve büyük tepki çekmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.