Hava Durumu

Elon Musk Neuralink beklentilerini yükseltti!

Elon Musk Neuralink çalışmaları ile ilgili yeni bir açıklama yaparak beklentiler artırmış oldu. Kısa bir süre önce yeni bir etkinlik düzenleyeceği ifade edilen Neuralink'in, bu etkinlik kapsamında ne göstereceği konusunda Elon Musk ilk bilgileri paylaştı. Anlaşıldığı kadarı ile Neuralink, beklenenden çok daha hızlı yol almayı başarmış.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2020 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2020 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Elon Musk Neuralink beklentilerini yükseltti!

Elon Musk Neuralink tarafından ilk gerçek demonun yapılacağını açıkladı

Öncelikle kısa bir açıklama ile hatırlatma yapmak gerekirse Neuralink isimli şirket, Elon Musk'ın girişimleri arasında yer alıyor. İsminden de anlaşılabileceği üzere beyin ve makine üzerine çalışmalar yapması ile biliniyor. Şirketin temel amacı, yapay zeka ile iletişimlerin doğrudan beyne takılacak olan çipler ile gerçekleştirilmesi oluyor. Beynin bilgisayara bağlanması olarak da ifade edilebiliyor.

Ancak ilk etapta, nispeten çok daha basit olarak beyne takılacak çip ile akıllı telefonların ya da benzer elektrikli aletlerin beyin gücü ile kullanılması üzerine çalışmalar yapılıyor. Nitekim Elon Musk Neuralink şirketinin 28 Ağustos 2020 tarihinde ilk çalışan cihaz demosunu gerçekleştireceğini açıkladı.

Bu da demek oluyor ki şu an için Neuralink'in geliştirdiği beyne takılacak elektronik bileşen, daha önceden hazırlanmış bir arayüz üzerinden sadece düşünce yolu ile elektronik cihazın kontrol edilmesini mümkün hale getirmeyi başarmış.

Şu an için daha fazla detay ne yazık ki bulunmuyor. Elon Musk tarafından yapılan bu açıklama da 28 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak olan etkinlikteki beklentileri artırmış oldu. İlk etkinlikte yapılacak çalışmaların bilgisi verilirken, anlaşıldığı kadarı ile hızlı bir gelişim kaydedilmiş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.