Hava Durumu

EMA'dan korona aşısında 'pıhtılaşma' açıklaması!

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Oxford-AstraZeneca'nın geliştirdiği Kovid-19 aşısının kan pıhtılaşmasına yol açtığına dair yaptığı incelemenin sonuçlarını dün açıkladı. EMA, aşısı ile nadir görülen bir pıhtılaşma bozukluğu arasında olası bir bağlantı bulduğunu ancak aşının faydalarının hâlâ risklerden daha ağır bastığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2021 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2021 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
EMA'dan korona aşısında 'pıhtılaşma' açıklaması!

Aşının 18 yaş ve üstü kişilerde kullanımına yeni bir kısıtlama getirmeyen EMA, bildirilen vakaların çoğunun aşılamadan sonraki iki hafta içinde 60 yaşın altındaki kadınlarda meydana geldiğini söyledi. Ajans, belirli risk faktörlerini belirleyemediğini vurguladı.

EMA'nın Yönetici Müdürü Emer Cooke, "AstraZeneca aşısı sonrası bildirilen olağandışı kan pıhtılaşması vakaları, aşının olası çok nadir yan etkileri olarak listelenmelidir" dedi. EMA'nın güvenlik komitesi, Avrupa Birliği ilaç güvenliği veri tabanında bildirilen aşıyı olan 25 milyon kişi arasında yer alan 62 serebral venöz sinüs trombozu vakası ve 24 splanknik ven trombozu vakasının derinlemesine inceleyerek bu sonuca vardı. Bunların 18'i ölümcül, 1'i doğal kaynaklıydı. Oxford Üniversitesi, Kovid-19 aşısının, çocuklarda denenmesini durdurdu. Diğer yandan Fransa'da AstraZeneca'nın geliştirdiği aşıyı olduktan 11 gün sonra hayatını kaybeden 63 yaşındaki Joal Rochet'in ailesi suç duyurusunda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.