Hava Durumu

Emeklilere 100 TL'lik bayram ikramiyesi zammı Meclis'te!

Emeklilerin bayram ikramiyesine yapılacak zam, iktidar ile muhalefet arasındaki krizin çözülmesiyle birlikte Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele yasa teklifine önerge ile ekleniyor. Böylece emeklilere ödenecek bayram ikramiyesi bin TL'den bin 100 TL'ye çıkarılıyor. Yapılan düzenleme ile ayrıca 30 Nisan 2021 ila 31 Mayıs 2021 tarihleri arasında vadesi gelen kambiyo senedine dayalı alacaklar hakkında bu tarihler arasında icra ve iflas takibi başlatılamayacak; ihtiyati haciz kararı verilemeyecek ve başlamış olan takipler duracak.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2021 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2021 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emeklilere 100 TL'lik bayram ikramiyesi zammı Meclis'te!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen salı günü yapılan AK Parti MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada bayram ikramiyesi ile ilgili "Ben bin TL artı enflasyon dedim. Şimdi bu da büyük ihtimalle enflasyon 85 filan gibi oluyor ama bunu inşallah 100'e tamamlayacağız. Yani inşallah 1100 olarak şey yapacağız. Bunu da Meclis'e değil kararnameyle bunu göndereceğim. Çünkü vakit kaybetmeden işi süratle bayrama yetiştirelim istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Bayram ikramiyesi 100 TL arttı

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yapılacağını duyurduğu zam düzenlemesi, Genel Kurul'da devam eden akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele teklifine önerge ile eklenecek. Teklifte önergeyle 2 yeni madde ihdası gerçekleştirilecek. Buna göre, bayram ikramiyeleri bin liradan bin 100 TL'ye çıkarılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.