Hava Durumu

Emily Ratajkowski, NFT'sini açık artırmaya çıkarıyor

Mart ayında 'Sylvester Apollo Bear' adını verdiği bebeğini kucağına alan model Emily Ratajkowski, bir sanatçının kendi projesinde kullanmasının ardından görüntülerini geri almak için NFT satıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2021 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2021 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emily Ratajkowski, NFT'sini açık artırmaya çıkarıyor

Dünyaca ünlü İngiliz model Emily Ratajkowski, bir sanatçının kendi projesinde kullanmasının ardından, görüntülerini geri almak harekete geçti.

Independent Türkçe'nin The New York Times'tan aktardığı habere göre; "Kendimi Geri Almak: Yeniden Dağıtım İçin Bir Model" başlıklı eser, 14 Mayıs'ta Christie's'te açık artırmaya çıkarılacak.

Gazete bunun, Ratajkowski için görüntüsünün kullanılma şekli üzerindeki hakimiyeti yeniden kazanmak anlamına geldiğini yazdı.

Söz konusu NFT, sanatçı Richard Prince'in tuvallere basılmış birkaç Instagram gönderisinden oluşan 'Yeni Portreler' serisinin bir parçası olarak 29 yaşındaki modelin fotoğrafını kullanmasının ardından geldi.

NFT NEDİR?

İçerisinde resim, ses dosyası, video veya fiziksel bir varlığın dijital karşılığının kanıtını bulunduran "benzersiz dijital varlık" olarak tanımlanan NFT (Non-Fungible Token), yaygın olarak dijital sanat eserleri için kullanılırken, interaktif oyun öğeleri ve spor koleksiyon kartları gibi farklı kullanım alanı da bulunuyor. Blockchain teknolojisinin beraberinde getirdiği büyük yeniliklerden biri olan NFT, dijital varlıkların Blockchain ile imzalanarak kripto para birimleriyle satılması anlamına geliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.