Hava Durumu

Emin Kar son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Samsunspor'un efsane futbolcusu ve eski başkanı Emin Kar, son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2021 22:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2021 22:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emin Kar son yolculuğuna uğurlandı

Kırmızı beyaz renklere gönül veren Emin Kar, geçirdiği kalp krizi sonucu 61 yaşında hayatını kaybetti.

1981-1989 yılları arasında Samsunspor forması giyen Emin Kar, takımın 20 Ocak 1989 tarihinde geçirdiği trafik kazasında yaralandı. Kazanın ardından futbol kariyeri sona eren Emin Kar, 2012-2014 yılları arasında da Samsunspor'da başkan olarak görev yaptı.

Son yolculuığuna uğurlandı

Emin Kar için Samsun Büyük Cami'de cenaze töreni düzenlendi. Emin Kar'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra cenazeye, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, siyasi parti temsilcileri, Samsunsporlu futbolcular, spor camiası ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazeye katılan hakem Mete Kalkavan, Kar'ın aile dostu olduğuna işaret ederek, "Benim çocukluğumun jenerasyonuydu Emin ağabeyin futbol oynadığı dönem. Samsunspor takımının trafik kazası da benim ilkokul dönemime geliyordu. Futbol hastalığımın dönemiydi. Hakemliğe bir vesile girişimin sebebidir. Bu jenerasyonun en değerli ve en sembol insanıydı. Samsunspor için bir bedel ödemişti. Trafik kazasında felç kaldı maalesef, dün de hayatını kaybetti. Ailesine ve sevdiklerine baş sağlığı dilerim." ifadelerini kullandı.

Samsunsporlu futbolcu Hasan Kılıç ise Hollanda'da futbol oynarken Türkiye ve Samsunspor'a geliş sebebinin Emin Kar olduğunu belirterek, "Ona çok teşekkür borçluyum. Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." şeklinde konuştu.

Samsunsporlu eski futbolcu Hakkı Bayrak ise ''Emin başkan benim kader arkadaşımdı. Biz onunla şampiyonluklar yaşadık. Kazalar yaşadık ama yine dimdik ayakta hep beraber kaldık" dedi.

İsmail Uyanık

"Yaşayan Samsunspor'du o"

Samsunspor Kulübü'nün eski başkanlarından İsmail Uyanık, "Çok iyi bir dost çok iyi bir insan kaybettik. yaşayan Samsunspor'du o. Samsunspor'un ne ifade etmek istediğini Emin'e baktığınız zaman Emin kaptana baktığınız zaman Samsunspor'un bütün değerlerini ve bütün öyküsünü Emin'i görerek zaten özetlemek mümkündü. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Yılport Samsunspor Kulübü Basın Sözcüsü Ender Gür ise ''Samsunspor'un efsane ismi, futbolcusu, kaptanı, başkanı aklınıza gelebilecek her türlü birimde görev yapmış gerçekten efsane sayılabilecek bir isim Emin Kar abimizi kaybetmenin derin hüznü içerisindeyiz. Tüm Samsun'un Samsunspor camiasının başı sağ olsun'' ifadeler kullandı.

61 yaşında vefat eden Emin Kar'ın naaşı Asri mezarlıkta toprağa verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.