Hava Durumu

Emine Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı tarafından düzenlenen "3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi"nin gala yemeği, Adile Sultan Sarayı'nda gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, yerli ve yabancı konuklarını ağırladığı yemeğe çok sayıda davetli katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2018 22:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2018 22:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emine Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Emine Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile "Ailenin Güçlendirilmesi" temasıyla düzenlediği "3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nin Adile Sultan Sarayı'ndaki Gala Yemeği'nde, adaletin doğru yolun pusulası olduğunu belirtti.

Ailenin modern dünyada en çok yara alan konuların başında geldiğini dile getiren Erdoğan, "Oysa korunduğumuz, sevdiğimiz, sevildiğimiz, güven hissi duyduğumuz bir sığınaktır. Aileden uzak düştüğümüz her yer gurbettir. Aileye dair fikir ve anlayışlar, her dönem farklılaşsa da ailenin toplumun başladığı nokta olduğu gerçeği, hiçbir zaman değişmeyecektir. Aile bir vücudu meydana getiren yapı taşlarıdır. Bu yapı taşları hasta ise vücut da hasta olur. Aile, hayata ilk adım attığımız yerdir, ilk eğitim yuvamızdır. Hayata dair anlam dünyamızı inşa ettiğimiz, insan ilişkilerini öğrendiğimiz okuldur. Doğru ve yanlışa dair standartlarımız aile içinde oluşur. İçine doğduğumuz ailenin koşulları, hayata karşı olan duruşumuzu şekillendirir." diye konuştu.

Güçlü ailelerin, sorunlarını devlet organlarına varmadan kendi içinde erittiğine işaret eden Erdoğan, "Daha da önemlisi, yardımlaşma ve dayanışma kültürü ailenin sınırları içinde kalmaz. Etkisi mahalleye de yayılır. Aile güçlenip, kendine yeten, kendi sorunlarını çözen bir birim haline geldikçe toplumdaki huzur seviyesi mutlaka artacaktır. Dolayısı ile bugün değiştirmek istediğimiz bazı sosyolojik gerçekler varsa, işe aileden başlamalıyız. Kadına şiddetten tutun da kadının insan haklarına tam anlamıyla erişmesine kadar birçok konunun çözümü, ailenin güçlendirilmesindedir." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.