Hava Durumu

Emine Erdoğan: Dünyada kadın ruhunun daha etkin olacağı bir gelecek bekliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, teknolojiyi tasarlamanın sadece belli bir şehirli zümreye ait imtiyaz alanı olmaktan çıktığını belirterek, "Fikri olan, kendine güvenen her kadın, dünyanın geleceğine katkıda bulunabileceğini görüyor. Umuyorum, ülkemizin tüm kurumları, kadın zekasını işlerine katmada yarışır hale gelirler. Çünkü büyük başarılara imza atmanın tek yolu budur. Şu bir gerçek ki bizi, dünyada kadın ruhunun daha etkin olacağı bir gelecek bekliyor." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2019 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2019 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Emine Erdoğan: Dünyada kadın ruhunun daha etkin olacağı bir gelecek bekliyor

Emine Erdoğan, Turkcell ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından hayata geçirilen "Geleceği Yazan Kadınlar" projesi kapsamında Küçükyalı Plaza'da düzenlenen Geleceği Yazan Kadınlar Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, güzel bir geleceği tasarlamak için kolları sıvayan kadınlarla buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Projeye katılan kadınları "gökyüzünde ışıldayan yıldızlar" olarak tanımlayan Erdoğan, "Geleceği Yazan Kadınlar" projesine gittikçe artan ilginin, kadınların gelecek için söyleyecek çok sözü olduğunu gösterdiğini belirtti.

Kod yazma üzerine kurulu projeye 3 bine yakın kadının başvurduğunu vurgulayan Erdoğan, "Başvuran tüm kadınların birbirinin harika fikirleri var. Bu fikirlerin her biri, hayatı herkes için güzelleştirmek amacıyla ortaya çıkmış görünüyor. Kadınlar dünyayı değiştirebileceklerine inanıyorlar. O nedenle önümüzdeki yıllarda bu alana olan ilginin çığ gibi büyüyeceğinden eminim. Yakın bir zamanda hayatı kolaylaştıran uygulamaların ardında kadınların imzasını görebileceğiz." diye konuştu.

Kendisine bu heyecanı yaşattığı için Turkcell ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin her kademedeki çalışanını tebrik ettiğini dile getiren Erdoğan, "Teknoloji alanının kadınlara olan ihtiyacını keskin bir ferasetle gördünüz. Kadınların güçlendirilmesine odaklanan bu projeyle uluslararası platformda da başarılar kazandınız. Dünyaya örnek proje olarak anıldınız." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.