Hava Durumu

En çok tweet Bursasporlulardan

Van Valiliği’nden Bursa Valiliğine atanan Münir Karaloğlu, bugün kente gelerek yeni görevine başladı. Valilik girişinde törenle karşılanan Karaloğlu, bindiği asansörün kapısı arıza nedeniyle açılmayınca, makamına, merdivenlerden çıkarak gitti.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2013 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2013 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
En çok tweet Bursasporlulardan

Valilik Toplantı Salonu'nda gazetecilerle bir araya gelen Vali Münir Karaloğlu, Bursa’nın marka  kent olduğunu söyledi. “Şehirler birer canlı varlıktır" diyen Karaloğlu, "Şehri geliştirerek, geleceğe taşımak istiyorsak, kurumlar arasında ciddi bir uyum ve milletin desteğine ihtiyaç var. Vali olarak çalıştığım süre içinde üst düzeyde işbirliği yaparak hizmetlerimize devam edeceğiz. Bursa, bir markadır. Bursa, dünya şehir markaları arasında yer alıyor” dedi.

Vali Karaloğlu, şehirdeki kültür, sanat ve edebiyatı geliştirmek için entellektüel sermaye ile işbirliği yapacaklarını kaydederek, “Sporun bütün branşlarında, hem Türkiye'ye hem de dünyaya sporcu ihraç edebilecek potansiyele sahibiz. Üniversite öğrenci sayımız 53 bindir. Bu sayı da yetersiz. Türkiye'nin 4’ncü metropolüne uygun bir sayı değil. Spordaki gelişmelerin lokomotifi Buraspor'dur. Bursa Valiliğine atandığım zaman en çok mesajı ve tweeti taraftarlardan aldım. Takımlarına tutkuyla bağlı gençlerden oluşan bir şehir var. Kent için, bu şehirde  yaşayan tutkulu gençlere ihtiyacımız var. Bursa'ya Avrupa ligi maçı izlemek için geldim. Ama bir yol kazası oldu. Umarım seneye bunu izleriz. Bursaspor, kentin önemli marka değerlerinden bir tanesidir" diye konuştu.

Bursa eski Valisi Şahabettin Harput'un projelerini devam ettireceğini belirten Karaloğlu, hakkında açılan ceza davaları nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Gemlik'in CHP'li Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler'in göreve iade edilip edilmeyeceği ile ilgili soruya ise “Bu konuda yeterli bilgim yok. Şu an bir değerlendirme yapmam doğdu değil. İlerleyen günlerde görüşlerimi açıklayacağım” yanıtını verdi.

Vali Karaloğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da göreve başlamasından 3 gün sonra Bursa’ya gelmesinin kendisi için şans olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.