Hava Durumu

Enerji sektörünün önceliği istihdamı korumak

Türkiye'nin önde gelen enerji şirketleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele sürecinde bir taraftan istihdamı diğer taraftan da yeni çalışma modelleriyle personelin sağlığını korumaya odaklandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2020 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2020 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Enerji sektörünün önceliği istihdamı korumak

AA muhabirinin sektörün farklı alanlarında faaliyet gösteren enerji şirketlerinden edindiği bilgiye göre, kesintisiz enerji tedariğini sürdürmeyi hedefleyen şirketler, istihdamın korunmasına da büyük önem veriyor. Hatta bazı şirketler, bu yıl istihdamda artış sağlamayı planlıyor.

Türkiye'nin en büyük doğal gaz dağıtım şirketi Aksa Doğalgaz, bu yıl yüzde 16 büyüyerek 450 yeni istihdam sağlamayı hedefliyor.

Çoruh EDAŞ ve Fırat EDAŞ yetkilileri, mevcut istihdam düzeyinin korunacağını belirtti.

Limak Enerji, personelini dönüşümlü çalıştırıyor. Böylece şirketin santralleri 24 saat "emre amade" durumda bulunuyor. Elektrik dağıtım bölgelerinde talebin kesintisiz karşılanması için Kovid-19 salgınına karşı tüm tedbirleri alarak ekiplerini görev başında tutan şirket yöneticileri, bu süreçte istihdamı koruyacaklarını bildirdi.

Türkiye'de en fazla rüzgar enerjisi kapasitesi bulunan şirketlerden Güriş Enerji, salgın sebebiyle istihdamda herhangi bir düşüş olmayacağını belirtirken, IC Içtaş Enerji yetkilileri de personel sayısının azaltmayacağını ifade etti.

Türkiye'nin en büyük dış yatırımcısı pozisyonundaki SOCAR Türkiye de istihdam politikasında herhangi bir değişikliğe gitmeyecek.

Shell'de prim desteği

Çalışanlarının sağlığını korumak için gerekli önlemleri alan Shell Türkiye, Kovid-19 salgını sebebiyle hiçbir çalışanını işten çıkarmayacak. Kendi operasyonlarında ön sahadaki çalışanlarına prim desteği sağlayacak olan şirket, bayilerin de benzer hassasiyeti göstermesi tavsiyesinde bulundu.

Turcas Petrol'de de iş modeli ve kapasitesi, değişen koşullara göre adapte edilerek istihdamın korunmasında hassasiyet gösterilecek.

Zorlu Enerji'de ters karantina

Zorlu Enerji de santrallerde ters karantina yöntemini uyguluyor. Santral personeli, 2 haftalık periyotlarla dönüşümlü çalıştırılıyor. Görevli ekipler 14 gün boyunca santrallerde dışarıyla temas etmeden çalışıyor, görev değişimleri yapılırken de sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Ekiplerin santral içinde temel ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra özel vakitlerini keyifli kılabilmek için çeşitli içerikler oluşturan şirket, istihdamı korumaya büyük önem veriyor.

Petrol Ofisinden daha önce yapılan açıklamada da hiçbir çalışanın işten çıkarılmayacağı duyurulmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.