Hava Durumu

Enerjiye jet destek

Bursalı sanayiciler, ucuz elektrik üretmek için 1,5 milyar dolarlık çevrim santralı kurma projesine hükümetten tam destek aldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2012 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2012 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Enerjiye jet destek
Kuruluşunun 25. yılını kutlayan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş Adamları Derneği (DOSABSİAD) yönetimi, DOSAB yönetimiyle birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ü ziyaret etti.

PROJE ONAY BEKLİYOR
DOSAB ve DOSABSİAD yönetim kurulu üyeleri, Bursa Organize Sanayi Bölgeleri Birliği Elektrik Üretim A.Ş.'nin (BOSBİR) kuruluş çalışmalarıyla ilgili Bakan Ergün'e hazırladıkları dosyayı sundular.

ERGÜN'DEN MÜJDE

Sanayiciler, Bakanlar Kurulu'ndan gereken onayın bir an önce çıkması için destek sözü aldı. Bakan Ergün, Bursalı işadamlarının kendi elektriklerini üretmek amacıyla başlattıkları çalışmayı gönülden desteklediğini belirtti.             

Kuruluşunun 25. yılını kutlayan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş Adamları Derneği (DOSABSİAD) yönetimi, DOSAB yönetimiyle birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etti. Ferudun Kahraman ve Selim Yedikardeş başkanlığındaki DOSAB ve DOSABSİAD heyetleri, 1 saat görüştükleri Cumhurbaşkanı Gül'e bölge çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra Sanayi Bakanı Nihat Ergün'le de görüştü.

Cumhurbaşkanı Gül ziyaretinde konuşan DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş, geçmiş tüm yönetimlerinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerinin başarıyı beraberinde getirdiğini söyledi. DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman ise altyapısını tamamlamış, üretim, istihdam, ihracat yönüyle Bursa ve ülke ekonomisine çok önemli katkılar sağlayan bir bölge haline geldiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül de Bursalı işadamlarının ve sanayicilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bursa'nın her zaman başarılarıyla öne çıktığını, bunda Bursalı işadamlarının ve sanayicilerinin payının büyük olduğunu kaydetti. İşadamlarının Cumhurbaşkanı Gül'e Bursa figürlerinden oluşan teşekkür plaketi takdim etmesinin ardından görüşme basına kapalı olarak devam etti.


BURSA'YA ÖZEL KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI GEREK
Cumhurbaşkanı Gül ile Bursa bağlantılı İzmir-İstanbul Otoyolu'nu, turizmde önemli bir atılım olacak Dağyenice Projesi'ni değerlendirdiklerini anlatan DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş, Bursa'daki üniversiteler başta olmak üzere eğitim konusunu, turizmi, kentsel geri dönüşümü de ele aldıklarını vurguladı. Özellikle kentsel dönüşüme ilişkin Bursa'ya özel yasa çıkarılması gerektiğine dikkat çektiklerini ifade eden Yedikardeş, "Tamamen pozitif, geleceğe yönelik çok olumlu bir görüşme oldu" dedi.



BURSA'DAN KONYA'YA 1,5 MİLYAR $ YATIRIM

Bursa'daki 13 OSB'nin girişimiyle oluşturulan BOSBİR Enerji AŞ, Konya'nın Karapınar ilçesindeki kömür havzasında 1,5 milyar dolarlık enerji santralı kuracak. Sanayicinin enerji maliyetlerinin düşürülmesi adına çok önemli olan bu proje sayesinde Bursa OSB'leri dış ticaret açığına 4 yılda 3,2 milyar dolar destek verecek. Diğerleri de bu şekilde destek verirse rakam 10-15 milyar dolarlara çıkacak.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.