Hava Durumu

Engelli kızı hamile bırakana takipsizlik

Zihinsel engelli B.Ç'yi hamile bırakan 'meçhul sanık' için takipsizlik kararı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2013 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2013 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Engelli kızı hamile bırakana takipsizlik

Bingöl'ün Genç İlçesi'ne bağlı Yayla Köyü'nde rahatsızlık sonucu kaldırıldığı hastanede 5 aylık hamile olduğu ortaya çıkan zihinsel engelli, 19 yaşındaki B.Ç ile ilgili başlatılan soruşturmada, genç kızın rızası ile birlikte olduğu kişilerden şikayetçi olmadığ belirlenirkenı, kendisini hamile bırakan ve fezlekede, 'Meçhul sanık' olarak geçen kişi hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.

B.Ç., koruma altına alınırken, ailesi, savcılığın takipsizlik kararına tepki göstererek, olayın üstünün örtülmek istendiğini söyledi. Genç İlçesi'ne bağlı Yayla Köyü'nde oturan B.Ç, rahatsızlanınca ailesi tarafından Bingöl Kadın Doğum Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan muayene ve tetkiklerde zihinsel engelli genç kızın 5 aylık hamile olduğu anlaşıldı. Görevli bir memurun bilgi vermesi üzerine Genç Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Engelli kızı hamile bırakan, kimliği tespit edilemeyen sanık ile ilgili başlatılan soruşturmada savcılık, kovuşturmaya gerek olmadığına karar verilirken şöyle denildi: "Mağdurun olay ile ilişkin alınan ifadesinde, özetle kendisinin kimse ile cebir, tehdit veya hile yoluyla birlikte olmadığını, olayın tamamen kendi rızası ile meydana geldiğini, olay sebebiyle kimseden şikayetçi olmadığını ifade ettiği, sonuç olarak somut olayda akıl ve ruh sağlığı bakımından kendisini savunamayacak durumda olduğu, ve cinsel saldırıya uğradığı yönünde delil bulunmayan müştekinin hamile kaldığı olayda rıza hukuka uygunluk sebebinin bulunduğu bu suretle yetişkin olan müştekinin rızasına üstünlük tanınmasının gerekeceği kanaati ile hukuka uygunluk sebebi bulunan olay hakkında kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verilmiştir." Olayın ortaya çıkması üzerine B.Ç. koruma altına alınırken, ailesi, savcılığın takipsizlik kararına tepki gösterdi, olayın üstünün örtülmeye çalışıldığını savundu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.