Hava Durumu

Engelli öğrenciye öğretmen zulmü

Bolu’da zihinsel engelliler okulunda bir öğretmenin, elindeki çay dolu bardağa çarpan engelli öğrenciye sinirlenerek, sıcak çayı öğrencisinin üzerine fırlattığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2013 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2013 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Engelli öğrenciye öğretmen zulmü

 İddialara göre olay, 17 Ocak’ta Küçükberk Mahallesi’nde bulunan Merkez Emine Mehmet Baysal Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde zihinsel engelliler sınıf öğretmeni A.G.Ö., teneffüste engelli öğrencilerin bulunduğun sınıfın kapısına elinde çay dolu kupayla geldi. Öğretmen, öğrencilerle konuşurken bu sırada zihinsel engelli Ö.G. (13), öğretmenin koluna çarptı. Kupadaki çayın bir kısmı A.G.Ö. isimli öğretmenin üzerine döküldü. Üzerine çay dökülmesine sinirlenen öğretmen, kupa bardağın içerisinde geri kalan sıcak çayı engelli öğrenci Ö.G.’nin üzerine fırlattı. Revire giden öğretmen vücudunda çay dökülen bölümlere krem sürerek kendisini tedavi ettirirken, engelli öğrenciyi ise veli odasına götürüp, üzerine pislediğini ve eşyalarının değişmesini istedi.

Olay, okulun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Öğretmenin üzerine çay fırlattığı engelli öğrenci Ö.G.’nin annesi Gülay G. (32), Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı açıklamada, çocuğunu yüzde 90 zihinsel engelli olduğunu söyleyerek, “Çocuğumun engelinden dolayı olumsuz davranışları var. Öğretmen okulda nöbet tutuyor. Öğretmen çay içtiği sırada çocuğum öğretmene dokununca çay öğretmenin üzerine sıçrıyor. Akabinde kalan çayı çocuğumun üzerine döküyor. Daha sonra okulun revirine gidip kendisine krem sürüyor. Çocuğumu da veli odasına götürüp ‘Özge üzerini pisledi, değiştirin’ diyor. Konuyu müdür beyle görüştük. Müdür, öğretmenin kendi canının yandığını, bu nedenle tepki verdiğini söyledi. Müdür öğretmeni savundu. Öğretmenin canının yandığını söyleyerek, çocuğumun çektiği acıyı hafife aldı” diye konuştu.

Çocuğunun üzerine çay döken öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Gülay G., “Engellilere sahip çıkıyoruz diyorlar. Böyle mi korunuyor engelliler? Alanında 10 yıllık uzman bir eğitimci benim çocuğumun üzerine çay dökerek mi eğitim veriyor? Devletimiz bu öğretmenleri böyle mi eğitiyor? O gün okula gitmemiştim. Çocuğum engelinden dolayı öz bakım becerilerini yapamıyor. Milli Eğitime ve savcılığa dilekçe verdim. Süreç ne kadar devam eder bilmiyorum ama kendini ifade edemeyen öğrencilerin üzerine çay döken bir öğretmen hala o okulda eğitim veriyor” dedi.
Öte yandan Valiliğin olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.