Hava Durumu

Engelliler için istihdam seferberliği

Bursa'da engelliler için istihdam seferberliği başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2017 19:38
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2017 19:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Engelliler için istihdam seferberliği

Kent Konseyi, İŞKUR, Engelliler Meclisi ve Bursa Engelliler Federasyonu iş birliğiyle yapılan 'Engelliler İstihdam Buluşması' Merinos AKKM'de başladı. Siyaset ve iş dünyasında çok sayıda kişinin katıldığı buluşmada, 30'dan fazla firma stant açarak engelli vatandaşlardan iş başvurusu alıyor. Tüm gün süren buluşmada, 3 farklı oturumda 5 konuşmacı tarafından engelli vatandaşlara iş arama becerileri konularında sunumlar yapılıyor.

Bursa Engelliler İstihdam Buluşması'nın açılışında konuşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Türkiye'nin istihdam seferberliğine katkı yapmak adına buluşmanın düzenlediğini söyledi. Projenin ortaya çıkmasında emeği olan Milletvekili Bennur Karaburun'a ve kurumlara teşekkür eden Çepni, Bursa Kent Konseyi'nin yüzlerce gönüllüsüyle hayatın her safhasına dokunmaya çalıştıklarını belirtti.

Milletvekili Bennur Karaburun ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seferberlik çağrısından sonra engelliler için 'neler yapabiliriz?' diyerek yola çıktıklarını ifade etti. Bütün kurumlarla iş birliği halinde buluşmayı hazırladıklarını anlatan Karaburun, "Umarım engelli kardeşlerimize faydalı olur. İnşallah buluşma sonunda işi olmayan kardeşimiz kalmaz. Engelliler Yasası ile engellilerin evlerin çıkabilmesinin önü açıldı. Sosyal devlet anlayışının iyi işlemesi için elimizden geleni yaptık. Birçok yaraya merhem olmayı başarabildik. 16 Nisan inşallah diriliş günümüz olacak ve ülkemiz şahlanacak. Hepimiz ülkemizi güzel yerlere getirmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşat Arat, 'İstihdam Seferberliği' kapsamında bu tür toplantıları desteklediklerini anlattı. Engelli istihdamının önemli olduğunu belirten Arat, 50'nin üzerinde çalışanı olan firmaların engelli istihdam etme mecburiyeti olduğunu hatırlattı. Bursa'nın kotanın doldurulması anlamında yüzde 96'lık orana sahip olduğunu anlatan Arat, düzenlenen buluşmayla da yeni iş imkanlarının sağlanacağına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından engelli çalıştıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, Oyak Renault, Prizma İnşaat, AR Yemek, Partem Temizlik ve Karacan İnşaat ile en çok engelli istihdam eden Tofaş, Bosch, Oyak Renault, Delphi Otomotiv ve Aunde Teknik Tekstil Sanayi firmalarına teşekkür belgesi verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.