Hava Durumu

Enkaz altından sevindiren haber! Büyük mutluluk yaşadılar...

Merkez üssü İzmir Seferihisar olan 6.6 büyüklüğündeki depremde enkaza dönen Bayraklı ilçesindeki Doğanlar apartmanı enkazından arama kurtarma çalışmalarının 23. saatinde enkaz altında sağ oldukları tespit edilen Ege Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Seher Perinçek ve 4 çocuğundan ilki 6 yaşındaki Umut alkışlarla sağ olarak kurtarıldı. Umut'un enkazdan yaklaşık 23 saat sonra çıkarılması enkaz altında yakınlarını bekleyenlere de umut oldu.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2020 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2020 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Enkaz altından sevindiren haber! Büyük mutluluk yaşadılar...

Enkazda başlatılan arama- kurtarma çalışmalarında 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 10 kişinin yaralı kurtarıldığı enkazın altında oldukları saptanan anne Seher Dereli Perinçek ile 4 çocuğundan güzel haber ise saat 07.00 sıralarında geldi. Arama kurtarma ekipleri, 3´üncü kat seviyesinden gelen ses üzerine Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Perinçek ile irtibat kurmayı başardı. Anne ile yanında olan çocukları 10 yaşındaki ikizler Ezel ve Elzem, 7 yaşındaki Umut ve 3 yaşındaki Elif'i kurtarma çalışmaları sabırla sürdürüldü. Depremden 23 saat sonra anne ve 3 çocuk enkazdan çıkarıldı. 1 çocuk için kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Merkez üssü İzmir Seferihisar olan 6.6 büyüklüğündeki depremde enkaza dönen Bayraklı ilçesindeki Doğanlar apartmanından umutlandıran haber gelmeye devam ediyor. Ege Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Seher Perinçek ve 10 yaşındaki ikizleri Elzem, Ezel, 6 yaşındaki Umut ve 3 yaşındaki Elif Perinçek'le ekipler temasa geçti. Ailenin, dairenin salon bölümünde hep birlikte bir arada oldukları öğrenildi. Çalışmalarını hızlandıran ekipler, enkaz altından 4 kişi sağ olarak kurtardı.

BÜYÜK MUTLULUK YAŞADILAR

Kurtarma çalışması öncesi eşinin sesini duyan Oğuz Perinçek ve ailesi büyük mutluluk yaşadı. Birbirlerine sarılan Perinçek ailesi duygularını paylaştı. Perinçek, "Eşimde çocuklarım da iyi. Abinin biri girmiş çocuklarla da konuşmuş. Babanız da burada demiş. Bir saate kadar inşallah kendilerini çıkaracaklar inşallah" dedi.

'ALLAH ONLARI BİZE BAĞIŞLADI'

Kızından haber alan Bekir Dereli de büyük mutluluk yaşadı. Dereli, "Enkaz altında 5 kişi var. Kızımla birlikte 4 torunum var. Hepsi aynı yerde ve sağlıkları yerinde. Çok mutluyum, çok. Allah onları bize bağışladı. Melek onlar melek! Hamdolsun Allah'ım sana, şükürler olsun. İki dakika önce seslerini duymuşlar. İçeriye girenler çok iyi olduğunu söyledi. Evlatlarıyla bir arada beraberlermiş. İkinci kattalar" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.