Hava Durumu

Enkazda hüzünlü arayış

Trabzon'un Sürmene ilçesinde çevre sorunlarına eserleriyle dikkat çeken ressam Gökçe Erhan (37), kültür balıkçılığı tesislerine karşı yapacağı basın açıklamasına saatler kala çıkan yangında küle dönen, iki katlı yöresel mimarili evinin enkazında kalan eşyalarını gözyaşıyla aradı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2021 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2021 08:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Enkazda hüzünlü arayış

Ressam Gökçe Erhan'ın, yalnız yaşadığı evinde cumartesi akşamı çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Ancak ev kullanılmaz hale geldi, Erhan'ın tabloları da küle döndü. Deniz ekosistemine zarar verdiği iddiasıyla kültür balıkçılığı tesislerine karşı basın açıklaması için çağrıda bulunan ressam Gökçe Erhan'ın açıklamasına saatler kala evinin yanması üzerine jandarma, kundaklama şüphesiyle inceleme başlattı. Erhan, yangın öncesi evinin arka tarafında ses duyduğunu belirtti. Yangınla ilgili itfaiyenin ilk tespitlerine göre kundaklama belirtisine rastlanılmadı. Soruşturmanın çok yönlü yürütüldüğü belirtildi. Gökçe Erhan, evi yanmasına rağmen kültür balıkçılığı tesislerinin kurulmasına karşı düzenlenen basın açıklamasına katıldı, gözyaşı döktü. Açıklamaya katılanlar da Erhan'a destek verdi. Sosyal medyada binlerce kişi Erhan için destek mesajları paylaştı. Sanatçı Haluk Levent, Gökçe Erhan'a destek verilmesi ve ev inşa edilmesi için AHBAP üyelerine çağrıda bulundu.

'Bir suçlu aramıyorum'

Dün yanan evine giden Erhan, yangından geriye kalan eşyalarına bakarken gördüğü manzara karşısında ağladı. Destek olanlara teşekkür eden Erhan, "Evim birçok yerde tanınmış, görülmüş, belgeselleri olmuş. Bu olaylar yaşandıktan sonra bana geri dönüşler oldu. Bu çok mutluluk verici bir şey. Şu an bu düzelebilir ama deniz gitmek üzere. Talep ettiğim hiçbir şey yok. Tek istediğim denizin gitmemesi. Hiçbir zaman evin yakıldığını söylemedim. Çok şüphe uyandırıcı bir durum olduğu halde bir suçlu aramıyorum" dedi. Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, olaya ilişkin soruşturmanın tüm yönleriyle sürdüğü vurgulanarak, Gökçe Erhan'ın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde yangınla ilgili kendisinin şüphelendiği veya şikâyetçi olduğu kişi veya kişilerin bulunmadığını söylediği belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.